The Mentalist seizoen 6: de serie verhuist naar Texas - Actueel Series

   - 

De avonturen van Patrick Jane spelen zich niet langer af n het CBI van Californië. De serie The Mentalist is van decor veranderd, na de zaak Red John, en heeft zijn intrek genomen in Austin (Texas), waar Jane voortaan gaat samenwerken met het FBI. Maar waarom in Texas? Waarom hebben de producenten besloten om The Mentalist te verhuizen naar deze staat in het zuiden van de Verenigde Staten?

Er werden verschillende steden onder de loep genomen voor het vervolg van de detectiveserie, legt de uitvoerende producent van de serie, Tom Szentgyorgy, uit. En de keuze is uiteindelijk gevallen op Austin: "We waren op zoek naar een stad buiten Californië, waar Patrick Jane van nul zou kunnen beginnen. We wilden dat het een stad was met een opvallend karakter, een stad met een beetje funk. Maar tegelijkertijd moest het een stad zijn waarvan de architectuur en het uitzicht niet te zeer bekend zijn bij de kijker, want om eerlijk te zijn blijven we alle scènes die zich buiten afspelen hier draaien, in Zuid-Californië…”

>>> The Mentalist: Simon Baker wil regisseur worden na afloop van de serie

De art directors van de serie, Michael Novotny en Julie Walker, hebben dan ook verschillende dagen doorgebracht in Austin om er foto’s te nemen en een idee te krijgen van de stad en haar visuele stijl. Deze reis heeft hen geholpen om het bureau van de FBI ginds te ontwerpen…” Seizoen 6 van The Mentalist gaat nu zondag 5 januari 2014 verder met de aflevering “White Lines” op de Amerikaanse zender CBS.

 

 Meningen


Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: