De mede-bedenker van The Simpsons, Sam Simon, laat zijn fortuin van 100 miljoen $ na aan liefdadigheidsorganisaties - Actueel Series

   - 

Sam Simon heeft in 1989 meegeholpen met de oprichting van Amerika’s meest bekende tekenfilm : The Simpsons. Hij lijdt jammer genoeg aan een ongeneeselijke vorm van darmkanker. Hij weet dat hij nog maar een paar maanden te leven heeft en vooraleer hij deze wereld verlaat heeft hij besloten heel zijn fortuin na te laten aan liefdadigheidsorganisaties !

En dat is een hele som, gezien, dankzij het fenomenale succes van The Simpsons, onder andere, bezit Sam Simon over een fortuin van zo’n 100 miljoen dollar ! Als 59-jarige zonder kinderen heeft hij dus besloten dat fortuin na te laten aan organisaties, zonder erfgenaam.

« Kanker is een verschrikkelijke ziekte. Het is een reis, een moeilijk gevecht », legt Simon uit, die verder ook nog toevertrouwd : « Ik voel me goed, ik ben nog nooit zo gelukkig geweest, dus ik bedank u dokter. » De regisseur, producer en scenarist van The Simpsons geeft zelfs toe dat zijn kanker « één van de meest ongelofelijke ervaringen uit mijn leven is geweest ». De 100 miljoen dollar zullen dienst doen voor kinderen in armoede en de bescherming van dieren.

 

 Meningen


Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: