Infos

Engelse titel : The Knick
Geregisseerd door : Jack Amiel & Michael Begler
In de zalen vanaf: 8 augustus 2014
Speelduur: 60 minuten
Genre: Drama
Land : US (2014)

 VOD

Bekijk The Knick via video on demand/streaming.

 Synopsis

Dramareeks rond The Knick, alias het Knickerbocker Hospital in Manhattan, waar de dokters en het verplegend personeel in een tijdperk met hoge sterftecijfers en zonder antibiotica voortdurend de grenzen van de medische wetenschap verleggen.

 Trailers

 2 Seizoenen

Season 2 (2015)

10 afleveringen  | Uitzendingen : 16/10/2015 Clive Owen vertolkt de hoofdrol in een gloednieuw seizoen van Cinemax' bejubelde tv-serie over geneeskunde, moraal en rassenrelaties aan het begin van de 20ste eeuw: The Knick, in een regie van Oscar- en Emmy-winnaar Steven Soderbergh. Alle afleveringen weergeven 2
Alle afleveringen weergeven 2 (10 afleveringen)
Aflevering 1
afleveringen 1 : Aflevering 1
Terwijl Barrow en The Knick zich voorbereiden om het ziekenhuis naar een betere buurt te verhuizen, lobbyt Edwards bij het bestuur voor een vaste benoeming tot Hoofd Chirurgie. Hoewel zijn schorsing intussen opgeheven is, weigert Gallinger terug te keren als Edwards' ondergeschikte. Hij bezoekt Thackery in het Cromartie Hospital in de hoop dat die weer aan de slag wil gaan. Lucys pogingen om het bij te leggen met Bertie draaien op niets uit. Cleary bekokstooft plannetjes om extra geld in het laatje te brengen. Ping Wu eist regelmatige medische controles voor zijn prostituees. Speight probeert de bron van een nieuwe epidemie op te sporen. Cornelia verleent hulp aan in een in quarantaine geplaatste wijk in San Francisco.
Aflevering 2
afleveringen 2 : Aflevering 2
Thackery wil opnieuw aan de slag in The Knick, maar zijn verzoek valt niet in goede aarde bij het Bestuur. Na een schokkende ontdekking schakelt Cornelia Cleary in om tegen betaling een vuil werkje op te knappen. Bertie gooit het over een andere boeg. Henry Robertson steunt een nieuw metroplan. Barrow jaagt de bouwkosten de hoogte in. Lucy wordt verrast door een onverwachte bezoeker uit haar verleden.
Aflevering 3
afleveringen 3 : Aflevering 3
Thackery schakelt Edwards in om hem te helpen bij het uittesten van een nieuwe hypothese. Nadat ze in The Knick de avances van Henry Robertson heeft afgewezen, ontdekt Lucy dat iets opbiechten niet altijd oplucht. We maken kennis met Genevieve Everidge, een jonge journaliste die aan een verhaal over een concurrerende dokter werkt. Cornelia is van slag als ze ontdekt dat Philips weinig blijkt geeft van medeleven. Barrow komt in Tammany Hall oog in oog te staan met een nieuwe tegenstander. Gallinger raakt tijdens een klasreünie geïntrigeerd door een discussie rond eugenetica. Edwards rekent af met een onverwachte gast.
Aflevering 4
afleveringen 4 : Aflevering 4
Omdat de toestand van Abby zienderogen achteruitgaat, neemt Thackery het besluit om zijn nieuwe syfilisbehandeling uit te proberen. Algernon besluit Opal de waarheid op te biechten, maar de verwachte respons blijft uit. Harriets proces is op til en Cleary onderneemt een wanhoopspoging om geld bijeen te sprokkelen. Bertie ondergaat lichamelijke training. Barrow verliest een sponsor. Gallingers vooroordelen krijgen een extra duwtje. Cornelia onderzoekt een verdacht overlijden. Lucy wentelt zich in zelfbeklag.
Aflevering 5
afleveringen 5 : Aflevering 5
Een ontploffing op de ondergrondse doet The Knick helemaal vollopen, maar veel winst valt er niet te rapen. Lucy, die het hof wordt gemaakt door Henry, volgt de goede raad van de meisjes van Ping Wu op. Thackery vindt in een aan lager wal geraakte verslaafde de perfecte proefpersoon om zijn recentste verslavingstheorie te toetsen. Bertie legt zijn onderzoek in verband met adrenaline voor aan Zinberg. Cornelia stuit op een nieuw spoor in het overlijden van Speight. Barrow lost een schuld in, maar krijgt daar geen krediet voor. Genevieve charmeert de Chickerings. Harriet belandt als een paria in een pension.
Aflevering 6
afleveringen 6 : Aflevering 6
Bertie, die in Mt. Sinai met een dilemma geconfronteerd wordt, besluit het heft in eigen handen te nemen en de hulp van Algernon in te roepen. Thackery onderzoekt de efficiëntie van hypnose en raakt geïnteresseerd door het geval van een Siamese tweeling. Lucy probeert Henry een uitnodiging voor een galagebeuren te ontfutselen. Cornelia bezoekt de broer van een overleden immigrant die banden had met Speight. Gallinger dineert met een ongenode gast. Barrow verkent een nieuwe woning voor Junia. Harriet verklaart zich bereid om het over een andere boeg te gooien.
Aflevering 7
afleveringen 7 : Aflevering 7
Thackery maakt zich klaar om Zoya en Nika tijdens een druk bijgewoonde operatie van elkaar te scheiden, maar hij krijgt zijn zenuwen nauwelijks onder controle. Nadat haar schoonvader haar een verrassend geschenk heeft gegeven, woont Cornelia een chique liefdadigheidsbal bij voor de nieuwe Knick. Ook heel wat andere vertrouwde gezichten zijn van de partij. Barrow schakelt een bedreiging uit. Opal verpest Robertsons opperbeste stemming. Algernon krijgt eindelijk de kans om zich te bewijzen in de operatiezaal, maar er duiken complicaties op.
Aflevering 8
afleveringen 8 : Aflevering 8
Nadat Thackeray heeft afgerekend met een ongewenste indringer, dringt de realiteit van zijn verslavingsonderzoek pas echt tot hem door en concentreert hij zich op een manier om het voorkomen van Abby te verbeteren. Algernon vermoedt dat er kwaad opzet gemoeid was met zijn afgang aan de operatietafel. Gallinger herschikt zijn familiale prioriteiten. Barrow maakt sociale promotie maar daar hangt een prijskaartje aan vast. Lucy doet een schokkende ontdekking. Cornelia heeft verontrustend nieuws voor Henry.
Aflevering 9
afleveringen 9 : Aflevering 9
De connectie tussen Thackery en Kapitein Robertson, en hoe de dokter in The Knick belandde, komt aan het licht. Het conflict tussen Algernon en Gallinger wordt op de spits gedreven na een hoorzitting van de medische commissie in verband met de vasectomieën van deze laatste. Cleary en Harriet stampen samen een bedrijfje uit de grond. Lucy haalt samen met haar vader herinneringen op. Barrows levensstijl eist zijn tol. Cornelia en Henry wegen de kosten van een familiale crisis af.
Aflevering 10
afleveringen 10 : Aflevering 10
In Mt Sinai legt Thackery het advies van Zinberg naast zich neer en opteert hij voor een alternatieve, zij het dramatische en riskante, aanpak. Na een alarmerende onthulling in verband met de familie, vragen Cornelia en Henry zich af hoe het nu verder met hen moet. Barrow verdedigt zijn daden op de bouwwerf van het ziekenhuis. Gallinger overweegt een carrièrewending. Cleary weigert Harriet op te geven.

Season 1 (2014)

10 afleveringen  | Uitzendingen : 08/08/2014 Dramareeks rond The Knick, alias het Knickerbocker Hospital in Manhattan, waar de dokters en het verplegend personeel in een tijdperk met hoge sterftecijfers en zonder antibiotica voortdurend de grenzen van de medische wetenschap verleggen. Alle afleveringen weergeven 1
Alle afleveringen weergeven 1 (10 afleveringen)
Aflevering 1
afleveringen 1 : Aflevering 1
Het is 1900 en John W. Thackery, een briljant maar getormenteerd dokter van het Knickerbocker Hospital in NYC, wordt na het onverwachte vertrek van zijn mentor tot hoofdchirurg gepromoveerd. Hoewel hij hoopt dat zijn eigen beschermeling, Everett Galllinger, de rol van assistent zal overnemen, eist Cornelia Robertson, dochter van de grootste weldoener van het ziekenhuis, dat hij - de zwarte - Algernon Edwards in dienst neemt. Edwards, een getalenteerd dokter die zijn opleiding genoot in Londen en Parijs, wordt tijdens zijn eerste werkdag al meteen vijandig onthaald door collega's en patienten. Met zijn vastberadenheid en aanpak tijdens een gedurfde chirurgische ingreep, opent hij Thackery, Everett, Dr. Bertie Chickering Jr. en verpleegster Lucy Elkins echter de ogen.
Aflevering 2
afleveringen 2 : Aflevering 2
Thackery, sowieso woedend om het gebrekkige nieuwe elektriciteitssysteem waarmee hij opgezadeld zit, wil dat Herman Barrow, de corrupte supervisor van The Knick, hem meer lijken bezorgt. Dat is de enige manier waarop hij en zijn team nieuwe chirurgische ingrepen kunnen uittesten. Het hoge sterftecijfer onder openhartpatienten noopt Algernon ertoe een nieuwe procedure te delen die hij in Frankrijk heeft geleerd, maar hij krijgt tegenwind van Thackery en Everett. Cornelia krijgt een uitbraak van tyfus te verwerken. Thackery neemt Lucy in vertrouwen. Zuster Harriet doorbreekt een taboe. Algernon vindt een alternatieve manier om zijn taken uit te voeren.
Aflevering 3
afleveringen 3 : Aflevering 3
Thackery overweegt een chirurgische ingreep op een oude vlam en draagt Everett en Bertie op om te experimenteren met varkens. Barrow gaat tot het uiterste om een schuld af te lossen en een verloren tand te recupereren. Na een baaldag op het werk, werkt Algernon zijn frustraties uit in een plaatselijke kroeg. Cornelia reageert opgelucht wanneer haar pleidooi om een tyfuspatient te behandelen eindelijk niet langer in dovemansoren valt.
Aflevering 4
afleveringen 4 : Aflevering 4
Algernon bemoeit zich tijdens een operatie met de aanpak van Thackery en dat zint Gallinger helemaal niet. Terwijl Abigail herstellende is, beklaagt ze zich haar keuzes in verband met Thackery. Cleary en Zuster Harriet gooien het op een akkoordje, en kort daarna opnieuw. Dr. Bertram Chickering Sr., de vader van Bertie, geeft hem de wind van voren in verband met zijn carrierekeuzes. Lucy ontdekt het geheime leven van Thackery.
Aflevering 5
afleveringen 5 : Aflevering 5
Barrow probeert een schuld in te lossen door een van Colliers gewonde mannen te verzorgen in de Knick. Daarnaast probeert hij Kapitein Robertson ervan te overtuigen om een nieuwe uitvinding van Edison aan te kopen. Algernon, die nog steeds op een zijspoor zit door toedoen van Thackery, probeert een hernia-ingreep te verbeteren. Everett en Eleanor maken zich zorgen om de gezondheid van hun baby. Cleary en Zuster Harriet trekken naar Chinatown.
Aflevering 6
afleveringen 6 : Aflevering 6
Na het uitproberen van een nieuwe ingreep, nemen Thackery en Bertie zich plechtig voor om een reeks mislukkingen in de operatiezaal ongedaan te maken. Cornelia, die euforisch is nadat ze Speight heeft kunnen helpen met het opsporen van een drager van de tyfusbacterie, blijkt een stuk minder enthousiast wanneer ze te horen krijgt dat ze de aanstaande Mevrouw Phillip Showalter wordt. Thackery luistert naar het praatje van een verkoper. Everett vraagt zich af hoe hij Eleanors verdriet kan stelpen. Barrow dingt af op gebruikte goederen. Na een verrassende ontmoeting stelt Edwards vast dat zowel zijn ziekenhuis als zijn loopbaan in het gedrang komen.
Aflevering 7
afleveringen 7 : Aflevering 7
Wanneer een corrupte agent wordt neergestoken door een zwarte man, zorgt dat voor raciale spanningen op straat en in de Knick. Thackery en Edwards moeten noodgedwongen tot actie overgaan. Everett hervat zijn werkzaamheden en treft een totaal veranderde operatiezaal aan. Barrow maakt zich zorgen om Junia's veiligheid. Cornelia is onder de indruk van Edwards' inventiviteit. Lucy wordt naar huis gebracht.
Aflevering 8
afleveringen 8 : Aflevering 8
Thackery, die sowieso al nerveus is omdat zijn cocainetoevoer in het gedrang komt, vreest dat Dr. Levi Zinberg, een joodse chirurg en uitvinder, tijdens de aankomende presentatie van de New York Surgical Society met de eer gaat strijken die hem toekomt. Bertie blijft Lucy het hof maken en zijn vader afwimpelen, die om de haverklap eist dat hij The Knick verlaat. Cornelia, Speight en Bertie gaan naar de rechtbank om te eisen dat "Typhoid Mary" Mallon in quarantaine blijft. Gallinger probeert de rouwende Eleanor over haar verdriet heen te helpen.
Aflevering 9
afleveringen 9 : Aflevering 9
Een nachtelijke misdaad stelt The Knick in een kwaad daglicht, en Robertson moet noodgedwongen zwijggeld neertellen. Lucy verzet hemel en aarde om een steeds radelozer wordende Thackery aan zijn roes te helpen. Zijn smeekbede om een voorschot los te krijgen van een verkoper van gepatenteerde medicijnen valt in dovemansoren. Eleanor begint zich steeds vreemder te gedragen en Gallinger is de wanhoop nabij. Cornelia en Edwards hebben verschillende oplossingen voor hun gedeelde dilemma.
Aflevering 10
afleveringen 10 : Aflevering 10
Na zijn weigering om met Dr. Zinberg samen te werken aan het onderzoek naar bloedtransfusie, vergt Thackery, die steeds meer gebukt gaat onder paranoia, het uiterste van zichzelf in een poging om "het raadsel te ontsluieren" en zijn rivaal te verslaan. Cornelia en Edwards staan voor een keerpunt in hun leven. Barrow verruilt de ene investeerder voor de andere. Lucy vraagt Bertie om hulp. Omdat The Knick andermaal in een crisis is beland, wil Robertson dat er gestemd wordt.

 Casting

Eric Johnson

Dr. Everett Gallinger
Clive Owen

Dr. John Thackery
Jeremy Bobb

Herman Barrow
Cara Seymour

Sister Harriet
Eve Hewson

Lucy Elkins
Michael Angarano

Dr. Bertram “Bertie" Chickering, Jr.
Chris Sullivan

Tom Cleary
Juliet Rylance

Cornelia Robertson
André Holland

Dr. Algernon Edwards

 Meningen

 Mening van de pers

Meer bekijken...

 Mening van bloggers

Meer bekijken...

 Series in hetzelfde genre

Ragnarok - Drama
2

Ragnarok

Drama | 3 seizoen(en)  | 24 aflevering(en)
2020
Regie: Adam PriceMet: Theresa Frostad Eggesbø, David Alexander Sjøholt,...In het kleine fictieve stadje Edda worden volwassen mensen gedwongen te reageren op klimaatveranderingen. De ijskappen smelten met een snelheid die niemand had verwacht. De wereld maakt lange periodes van droogte door en de winters zijn te warm. Steeds vaker ervaren mensen extreme koude... Verder lezen...
Succession - Drama
4

Succession

Drama | 3 seizoen(en)  | 36 aflevering(en)
2018
Regie: Jesse ArmstrongMet: Brian Cox, Jeremy Strong, Kieran Culkin, Sarah Snook,...De familie Roy, bestaande uit vader Logan (Brian Cox) en zijn vier kinderen, beheert een van de grootste media en entertainment bedrijven ter wereld: Waystar Royco. Als 80-jarige begint vader Logan fouten te maken. De mediamagnaat zal plaats moeten maken voor een opvolger. Maar wie? En ziet hij dat... Verder lezen...
The Blacklist - Drama
6

The Blacklist

Drama | 10 seizoen(en)  | 256 aflevering(en)
2013
Regie: Jon BokenkampMet: Megan Boone, Diego Klattenhoff, James Spader,...'s Werelds meest gezochte crimineel geeft zichzelf aan en biedt aan om iedereen aan te geven met wie hij ooit heeft gewerkt. Zijn enige voorwaarde is dat hij alleen werkt met de nieuwgeslagen FBI agent met wie hij geen connectie lijkt te hebben
9-1-1 - Drama
8

9-1-1

Drama | 7 seizoen(en)  | 120 aflevering(en)
2018
Regie: Ryan Murphy & Brad FalchukMet: Connie Britton, Peter Krause, Angela Bassett,...9-1-1 onderzoekt de ervaringen van de politie, ambulancepersoneel en brandweerlieden die onder hoge druk moeten werken. Onder de meest extreme omstandigheden komen zij terecht in beangstigende, schokkende en hartverscheurende situaties. Daarnaast hebben zij natuurlijk ook nog een eigen privéleven.... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: