Infos

Geregisseerd door : Julie Delpy
Genre: Drama
Land : Frankrijk, Duitsland
Originele taal: Engels

 Synopsis

THE COUNTESS is het waargebeurde verhaal van Gravin Erzebet Bathory en speelt zich af in de 16e eeuw. Wanneer de gravin veertien jaar is huwt zij een tien jaar oudere, machtige krijgsheer. Hoewel hun relatie niet gebaseerd is op liefde, krijgen ze toch vier kinderen. Terwijl hij ver van huis vecht om oorlogen te overwinnen, onderhoudt zij hun landgoed met behulp van haar vertrouweling, de heks Anna Darvulia. 
 
Nadat haar echtgenoot is komen te overlijden, ontmoet ze een knappe, jonge man. Ze worden verliefd. Daarmee groeit ook de onzekerheid bij Erzebet dat ze niet mooi of jong genoeg is. In al haar wanhoop begint ze in het bloed van maagden te baden, omdat ze gelooft dat dit haar de eeuwige jeugd en schoonheid oplevert.

 Meningen

 Mening van de pers

Meer bekijken...

 Mening van bloggers

Meer bekijken...

 Andere films nu in de bioscoop...

Emperors of Nothing - Documentaire
8
08 mei 2024

Emperors of Nothing

Documentaire Regie: Cédric GerbehayeEen meeslepende blik op het leven in een Brusselse gevangenis die berucht is om zijn bikkelharde omstandigheden. Via het dagelijkse leven van de mannen en vrouwen die er wonen, onthult de film de kwetsbaarheid en de hoop van een mensheid die zich probeert te verzetten tegen haar eigen ontkenning

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: