Infos

In de zalen vanaf: 1 januari 2002
Speelduur: 90 minuten
Land : Duitsland

 Synopsis

Een psychedelische 'found footage' filmtrip doorheen het fraaie beeldmateriaal van de 20e eeuw. Een film waar geen enkele camera aan te pas kwam : Faites vos jeux is een verzameling van 'gestolen/gevonden' beelden, samples van homevideos, reclamefilmpjes, kunstvideos, TV-journaals, documentaires, spelshows en langspeelfilms uit de stallen van Hollywood en Bollywood. De montage gebeurde met oude video-mixers en op PCs met gekraakte en gratis gedownloade softwareprogramma's. Het resultaat van deze mixage werd op pellicule gezet die dan op zijn beurt nog eens stevig onderhanden werd genomen door schuurpapier, zuur, viltstiften en ander fraais. De soundtrack kwam tot stand door artiesten uit 18 verschillende landen. 
 
U raadt het nooit, maar de uiteindelijke film vertelt het leven van een normale jongen, vanaf zijn geboorte in 1970 tot zijn onfortuinlijke dood een dikke 30 jaar later. Samen met zijn levensverhaal worden de politieke gebeurtenissen, muziek en media van de tijd belicht, gaande van de executie van de Baader-Meinhof groep tot 9/11 en het mediacircus dat erop volgde.

 Meningen

 Mening van de pers

Meer bekijken...

 Mening van bloggers

Meer bekijken...

 Andere films nu in de bioscoop...

Emperors of Nothing - Documentaire
7
08 mei 2024

Emperors of Nothing

Documentaire Regie: Cédric GerbehayeEen meeslepende blik op het leven in een Brusselse gevangenis die berucht is om zijn bikkelharde omstandigheden. Via het dagelijkse leven van de mannen en vrouwen die er wonen, onthult de film de kwetsbaarheid en de hoop van een mensheid die zich probeert te verzetten tegen haar eigen ontkenning

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: