Infos

Geregisseerd door : Rafa Cortés
Speelduur: 98 minuten
Land : Spanje (2007)
Originele taal: Spaans

 Synopsis

'Yo' viel in de prijzen in Rotterdam en werd daarna vertoond in Cannes, dankzij de internationale federatie van filmcritici, die deze prent uitriepen tot de "revelatie van het jaar".  
Deze erg Europese film volgt Hans, een Duitse immigrant die aankomt op Mallorca, waar een van zijn landgenoten op zoek is naar een bewaker. Niemand weet iets van het verleden van Hans, maar zijn gedrag lijkt aan te geven dat er iets niet pluis is. Beetje bij beetje bouwt de spanning op. De mensen lijken zo vreemd... Tenzij we gewoon met een bevooroordeelde blik naar hen kijken... Door zijn kaderingen en zijn grote, vreemde taferelen, slaagt Rafa Cortés erin zelfs Mallorca een dreigend, zelfs luguber uitzicht te geven. 
Het hele mysterie van 'Yo' hangt af van die vervreemding, die de spanning aanwakkert, en van de indrukwekkende acteerprestatie van Alex Bendremühl, die trouwens mee het scenario schreef.

 Meningen

 Mening van de pers

Meer bekijken...

 Mening van bloggers

Meer bekijken...

 Al het nieuws over "Yo (Me)"

 Andere films nu in de bioscoop...

The First Omen - Horror
1
10 april 2024

The First Omen

Horror Regie: Arkasha StevensonWanneer een jonge Amerikaanse vrouw naar Rome wordt gestuurd om een leven van dienstbaarheid aan de kerk te beginnen, treft ze daar een duisternis die haar doet twijfelen aan haar geloof en ontdekt ze een angstaanjagende samenzwering die hoopt de geboorte van het kwaad zelve te realiseren.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: