Infos

Geregisseerd door : Volker Koepp
Speelduur: 119 minuten
Land : Duitsland (1996)

 Synopsis

In Wittstock, een klein stadje in de provincie Brandenburg in Oost-Duitsland, is één van de belangrijkste activiteiten de textielfabriek waar Volker Koepp zijn drie personages ontmoet: Edith, Elisabeth (Stupsi) en Renate. Drie vrouwen, elk van een verschillende generatie, werken er samen volgens het arbeidersideaal van de DDR. De film schetst een fascinerend portret van hoe het leven er uitzag voor haar bewoners in de provincie in de DDR. Bewoners die steeds geconfronteerd werden met problemen op het werk, veroorzaakt door politieke verwikkelingen en de val van de muur, om dan uit te monden in ontslagen om politieke redenen, en tenslotte in de sluiting van de fabriek. De werkloosheid valt op een brutale manier het leven van de drie arbeidsters binnen, ze gaan er elk op hun eigen manier mee om. Elisabeth volgt de éne opleiding na de andere, Renate, de oudste, wordt kamermeisje in een klein hotel, en Edith, de rebel van het groepje, is in een andere streek gaan wonen en heeft haar strijdbaar karakter verloren. 
Volker Koepp, die filmt volgens de Duitse documentaire traditie van de lange observatie, heeft 22 jaar in Wittstock gefilmd en heeft er vijf films uit gepuurd. "Wittstock, Wittstock" is het laatste luik, een magnifiek triptiek, waarin regisseur en personages een sterke onderlinge band ontwikkelen.

 Meningen

 Mening van de pers

Meer bekijken...

 Mening van bloggers

Meer bekijken...

 Andere films nu in de bioscoop...

The First Omen - Horror
1
10 april 2024

The First Omen

Horror Regie: Arkasha StevensonWanneer een jonge Amerikaanse vrouw naar Rome wordt gestuurd om een leven van dienstbaarheid aan de kerk te beginnen, treft ze daar een duisternis die haar doet twijfelen aan haar geloof en ontdekt ze een angstaanjagende samenzwering die hoopt de geboorte van het kwaad zelve te realiseren.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: