Infos

Geregisseerd door : William Arntz ,Betsy Chasse ,Mark Vicente
In de zalen vanaf: 17 mei 2006
Speelduur: 156 minuten
Land : Verenigde Staten (2006)
Originele taal: Engels

 Synopsis

What the BLEEP – Down the Rabbit Hole is het indrukwekkende vervolg op de originele internationale filmhit What the BLEEP do we know!?. De film doet verslag van belangrijke nieuwe wetenschappelijke inzichten die een steeds hechtere verwevenheid aantonen tussen kwantummechanica, neurobiologie, het menselijke bewustzijn en de alledaagse werkelijkheid.  
 
Down the Rabbit Hole is gestroomlijnd, snel en bevat veel nieuwe informatie inclusief: 1 uur en 45 minuten aan nieuwe interviews, onder andere met twee niet eerder in de film vertoonde wetenschappers, dr. Dean Radin en dr. Masaru Emoto, met de schrijver Lynne McTaggart, niet eerder getoonde filmfragmenten, drie nieuwe animaties en zelfs een nieuw begin.  
 
De originele verhaallijn volgt de hoofdpersoon Amanda (gespeeld door Oscarwinnares Marlee Matlin) die steeds dieper wegzakt in een moeras van depressie en verwarring over haar leven, mannen en haar werk als fotografe. Dit verhaal wordt afgewisseld met lange, diepgravende interviews. Zestien van 's werelds beste natuurkundigen, ingenieurs, artsen, biologen, wetenschappers, journalisten en mystici praten uitgebreid over het bewustzijn, het psi- (parapsychologisch) onderzoek, natuurkunde, biologie, emoties en verslavingen. In de eerste film was de verdeling tussen verhaallijn en interviews ongeveer gelijk. In Down the Rabbit Hole ligt het zwaartepunt zonder enige twijfel op de interviews. Dat komt de film zeker ten goede.  
Ja, we volgen Amanda nog steeds op haar Alice in Wonderlandachtige reis en we zien hoe haar saaie leven steeds verder desintegreert waarbij de onzekere wereld van de kwantummechanica steeds zichtbaarder wordt onder het oppervlak van de alledaagse realiteit. Maar haar leven dient in deze film meer als een menselijke toetssteen voor de mystieke en met steeds meer raadselen omgeven wetenschap die uit de doeken wordt gedaan. De wetenschappers zijn de echte sterren in deze film. Dat is helder. Maar het zijn en blijven ook mensen. Op geen enkel moment overstijgen zijzelf of de informatie waar ze ons deelgenoot van maken de intelligentie van de gemiddelde kijker. De kracht en de magie van de film schuilt in het feit dat ons duidelijk wordt gemaakt op welke manieren mensen met elkaar en met de kosmos verbonden zijn, en hoe wij met ons allen de werkelijkheid beïnvloeden.  
 
Delen van de film worden verluchtigd met spitsvondige animatiefilmpjes waarbij zeer complexe wetenschappelijke concepten op een simpele manier worden uitgelegd. De humor, doeltreffendheid en directheid waarmee ze zijn gemaakt, dragen bij aan het unieke karakter van deze film.

 Meningen

 Mening van de pers

Meer bekijken...

 Mening van bloggers

Meer bekijken...

 Andere films nu in de bioscoop...

The First Omen - Horror
1
10 april 2024

The First Omen

Horror Regie: Arkasha StevensonWanneer een jonge Amerikaanse vrouw naar Rome wordt gestuurd om een leven van dienstbaarheid aan de kerk te beginnen, treft ze daar een duisternis die haar doet twijfelen aan haar geloof en ontdekt ze een angstaanjagende samenzwering die hoopt de geboorte van het kwaad zelve te realiseren.
Civil War - Oorlogfilm
8
17 april 2024

Civil War

Oorlogfilm Regie: Alex GarlandMet: Wagner Moura, Kirsten Dunst, Jesse Plemons,...'Civil War' is een spectaculaire actiefilm over een uitgebroken burgeroorlog in de Verenigde Staten, waarbij het hele land op de rand van totale instorting staat en in chaos verkeert. Tijdens deze heftige situatie wordt een groep moedige journalisten gevolgd bij het vertellen van - waarschijnlijk -... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: