Infos

Geregisseerd door : Paul Thomas Anderson
In de zalen vanaf: 20 februari 2008
Speelduur: 158 minuten
Genre: Drama
Land : Verenigde Staten (2007)
Originele taal: Engels

 Synopsis

THERE WILL BE BLOOD is een meeslepend verhaal over familie, geloof, macht en olie. Het speelt zich af tegen de achtergrond van de explosieve jacht naar olie in het Californië in het begin van de 20ste eeuw. De film volgt de levensgeschiedenis van Daniel Plainview (Daniel Day-Lewis) die zich als alleenstaande vader eigenhandig opwerkt van arme mijnwerker tot oliemagnaat. 
 
Wanneer Plainview een mysterieuze tip krijgt over een klein stadje in het Westen waar de olie letterlijk uit de grond zou spuiten, gaat hij met zijn zoontje H.W. (Dillon Freasier) op avontuur, op weg naar het stoffige Little Boston. In dit meedogenloze stadje, waar het plaatselijke vermaak zich beperkt tot de Hallelujakerk van de charismatische voorganger Eli Sunday (Paul Dano), slaan Plainview en H.W. hun slag. Maar ook al maakt de olie hen rijk, toch blijft niets bij het oude wanneer de conflicten escaleren en alle menselijke waarden – liefde, hoop, geloof, ambitie, gemeenschap en zelfs de band tussen vader en zoon – onder vuur komen te liggen als gevolg van corruptie, bedrog en de rijkelijk vloeiende olie.

 Trailers

 Meningen

 Mening van de pers

Meer bekijken...

 Mening van bloggers

Meer bekijken...

 Al het nieuws over "There Will Be Blood"

Acteur Daniel Day-Lewis wordt couturier - Actueel
Actueel

Acteur Daniel Day-Lewis wordt couturier

Drievoudig Oscarwinnaar Daniel Day-Lewis, die vorige week opeens aankondigde te stoppen met acteren, zou een nieuwe carrière als modeontwerper beogen. Dat meldt The New York Post op basis van vrienden uit zijn omgeving. Verder lezen...
There Will Be Blood - Bespreking
Bespreking

There Will Be Blood

2008 is nog maar net begonnen of er dient zich na 'No Country for Old Men' alweer een regelrechte filmklassieker aan.... Verder lezen...

 Andere films nu in de bioscoop...

The First Omen - Horror
1
10 april 2024

The First Omen

Horror Regie: Arkasha StevensonWanneer een jonge Amerikaanse vrouw naar Rome wordt gestuurd om een leven van dienstbaarheid aan de kerk te beginnen, treft ze daar een duisternis die haar doet twijfelen aan haar geloof en ontdekt ze een angstaanjagende samenzwering die hoopt de geboorte van het kwaad zelve te realiseren.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: