Infos

 Synopsis

Many Happy Returns 
(episode #7) Patrick McGoohan (alias Joseph Serf), UK, 1966, 35mm, fr v, 50' 
Een dag zoals geen ander voor nummer 6. Bij het ontwaken lijkt de Village verlaten. Geen kat op straat, geen enkel bewakingselement werkt. Een dag waarin ontsnapping realiteit wordt, bijna als bij toverslag... Een episode opgebouwd uit lange momenten zonder dialoog. Adembenemend. 
 
+ Once Upon a Time 
(episode #16) Patrick McGoohan, UK, 1967, video, ov fr ond., 50' 
De nieuwe nummer 2, vastbesloten om voor eens en altijd komaf te maken met de mysteries van nummer 6, neemt laatstgenoemde mee naar een ondergrondse zaal waar ze hun laatste confrontatie zullen beleven. Een huis clos, met enkel de trouwe dwergbediende die geen woord loslaat, die hen via een opstijgende spiraal zal meevoeren naar een psychologische confrontatie. 
 
+ Fall Out 
(episode #17) Patrick McGoohan, UK, 1967, video, ov fr ond., 50' 
De ontknoping! De enige episode van het hele stel die expliciet het vervolg is op de voorgaande. Degene waar alles kantelt, waar de reeks voltooid wordt... om ons verbijsterd achter te laten.

 Meningen

 Mening van de pers

Meer bekijken...

 Mening van bloggers

Meer bekijken...

 Andere films nu in de bioscoop...

The First Omen - Horror
1
10 april 2024

The First Omen

Horror Regie: Arkasha StevensonWanneer een jonge Amerikaanse vrouw naar Rome wordt gestuurd om een leven van dienstbaarheid aan de kerk te beginnen, treft ze daar een duisternis die haar doet twijfelen aan haar geloof en ontdekt ze een angstaanjagende samenzwering die hoopt de geboorte van het kwaad zelve te realiseren.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: