Infos

Geregisseerd door : Patricio Guzmàn
Speelduur: 110 minuten
Land : Frankrijk, Chilië, Spanje, België (2001)
Originele taal: Spaans

 Synopsis

Dinsdag 22 september 1998, Augusto Pinochet vliegt richting Londen voor een plezierreisje. In Londen rust hij enkele dagen uit en gaat op de thee bij Margaret Tatcher. Wanneer hij plannen maakt om terug te vliegen, houdt een plotselinge pijn aan de rug Pinochet aan de grond. Augusto Pinochet wordt geopereerd in een Londens ziekenhuis. Wanneer hij ontwaakt na de operatie, wordt hij door de politie gearresteerd.  
Twee jaar voordat Pinochet naar Londen vloog, ontdekte Carlos Castresana, een jonge procureur uit Madrid, een artikel waarin stond dat de Spaanse politie het recht had op te treden in om het even welk land waar er genocide, folteringen of terrorisme voorkomt. Gedreven door een drang naar gerechtigheid, diende de procureur klacht in tegen het Argentijnse leger en tegen Pinochet. Rechter Baltazar Garzon vindt de klacht aanvaardbaar.  
De gerechterlijke machine wordt op gang getrokken en honderden Chileense slachtoffers komen in Madrid getuigen tegen Pinochet. Het zijn vooral vrouwen, ouders van vermisten en ex-gevangenen die slachtoffer werden van folteringen in geheime gevangenissen.

 Meningen

 Mening van de pers

Meer bekijken...

 Mening van bloggers

Meer bekijken...

 Andere films nu in de bioscoop...

The First Omen - Horror
1
10 april 2024

The First Omen

Horror Regie: Arkasha StevensonWanneer een jonge Amerikaanse vrouw naar Rome wordt gestuurd om een leven van dienstbaarheid aan de kerk te beginnen, treft ze daar een duisternis die haar doet twijfelen aan haar geloof en ontdekt ze een angstaanjagende samenzwering die hoopt de geboorte van het kwaad zelve te realiseren.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: