Infos

Geregisseerd door : James Lee
Speelduur: 113 minuten

 Synopsis

Op een dag komt Teoh zonder vriendin en zonder wasmachine te zitten. Nauwelijks van de schok bekomen ziet hij zich genoopt tot de aanschaf van een nieuwe wasautomaat. Het blijkt een wispelturig geval te zijn. Op een goeie keer zit een jonge vrouw noedels te eten naast het vervloekte toestel, net alsof ze uit de trommel is gekropen... Ze zegt geen woord maar wast braafjes al zijn kleren met de hand. Dat moet wel de ideale huissloof zijn. Nou, die kan Teoh best gebruiken! James Lee -de Maleisische Tsai Ming Liang, zoals men hem vaak noemt- is tegelijk regisseur en producer van zijn eigen films. Zijn stijl is duidelijk herkenbaar: talrijke opnames met een vaste cameraopstelling, een flinke dosis zwarte humor en een ritme dat "chilly" aandoet. In deze film schetst hij het portret van de middenklasse in Kuala Lumpur. De hoofdstad lijkt even leeg en triest als het leven van de personages die we dankzij die fantastische wasmachine ontmoeten. Het is ook een aanklacht tegen alle vormen van geweld en tegen een maatschappij die niet kan kiezen tussen vrijheid en traditie.

 Meningen

 Mening van de pers

Meer bekijken...

 Mening van bloggers

Meer bekijken...

 Andere films nu in de bioscoop...

The First Omen - Horror
1
10 april 2024

The First Omen

Horror Regie: Arkasha StevensonWanneer een jonge Amerikaanse vrouw naar Rome wordt gestuurd om een leven van dienstbaarheid aan de kerk te beginnen, treft ze daar een duisternis die haar doet twijfelen aan haar geloof en ontdekt ze een angstaanjagende samenzwering die hoopt de geboorte van het kwaad zelve te realiseren.
Civil War - Oorlogfilm
8
17 april 2024

Civil War

Oorlogfilm Regie: Alex GarlandMet: Wagner Moura, Kirsten Dunst, Jesse Plemons,...'Civil War' is een spectaculaire actiefilm over een uitgebroken burgeroorlog in de Verenigde Staten, waarbij het hele land op de rand van totale instorting staat en in chaos verkeert. Tijdens deze heftige situatie wordt een groep moedige journalisten gevolgd bij het vertellen van - waarschijnlijk -... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: