Infos

Engelse titel : Land of Glass
Geregisseerd door : Janina Lapinskaité

 Synopsis

Een film vol sfeer, vol angst ook. Stillo Salis is een duistere curiositeit uit Litouwen. Het is een vrouwenfilm, die trouwens geselecteerd werd voor enkele festivals gewijd aan de vrouwelijke zaak. In de film leeft de heldin midden in een bos, samen met haar dochtertje van 7 en haar pasgeboren zoontje. Het huis ligt geïsoleerd en het is alsof de winter de wereld eromheen verstopt heeft onder een glazen stolp. De baby is ziek en de onzekerheid hangt tastbaar om de jonge moeder heen, die bovendien lijdt aan een postnatale depressie. Naarmate de tijd verstrijkt, neemt ook de spanning toe. Haar man, die veel afwezig is, weigert in te zien dat de situatie van kwaad naar erger gaat, zelfs al drukt zijn dochter hem met de neus op de feiten.  
Dit intieme en opslorpende sprookje over een gedesoriënteerde vrouw is gebaseerd op een roman van Vanda Juknaité, een populaire schrijfster in Litouwen. Het resultaat is een opmerkelijke, intense (de film duurt amper 70 minuten) transpositie, de neerslag van een klimaat dat tegelijk lyrisch en dromerig is en die uitmondt in een onverwacht gewelddadige finale. U bent dus gewaarschuwd.

 Meningen

 Mening van de pers

Meer bekijken...

 Mening van bloggers

Meer bekijken...

 Andere films nu in de bioscoop...

The First Omen - Horror
1
10 april 2024

The First Omen

Horror Regie: Arkasha StevensonWanneer een jonge Amerikaanse vrouw naar Rome wordt gestuurd om een leven van dienstbaarheid aan de kerk te beginnen, treft ze daar een duisternis die haar doet twijfelen aan haar geloof en ontdekt ze een angstaanjagende samenzwering die hoopt de geboorte van het kwaad zelve te realiseren.
Civil War - Oorlogfilm
8
17 april 2024

Civil War

Oorlogfilm Regie: Alex GarlandMet: Wagner Moura, Kirsten Dunst, Jesse Plemons,...'Civil War' is een spectaculaire actiefilm over een uitgebroken burgeroorlog in de Verenigde Staten, waarbij het hele land op de rand van totale instorting staat en in chaos verkeert. Tijdens deze heftige situatie wordt een groep moedige journalisten gevolgd bij het vertellen van - waarschijnlijk -... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: