Infos

Geregisseerd door : Nicolas Humbert & Werner Penzel
Speelduur: 123 minuten
Land : Zwitserland (1990)

 Synopsis

Middle of the Moment", een filmische reis met nomaden, lichtte het scherm van Nova op naar aanleiding van "Urar Imazighen" (het Berberfeest) en vervolgens bij "Terra incognita". Nog nooit echter vonden we de gelegenheid om "Step Across the Border" te tonen, een ander filmisch gedicht van dezelfde neringdoeners van CineNomad. 
Gedurende twee jaar volgden Nicolas Humbert en Werner Penzel de omzwervingen van Fred Frith. Brits componist, schrijver van liedteksten en muzikant voortspruitend uit de pop en rockscène, beoefent Frith zijn kunst zonder zich te beperken tot wat hij al weet of kan, immer op zoek naar nieuwe experimenten, nieuwe geluiden en nieuwe muziek die grenzen en hokjes overschrijden. Dit gegeven inspireerde de filmmakers sterk en beïnvloedde de vorm van de documentaire die ze aan hem wijdden. Zelf ook voortdurend op zoek, lijkt het erop dat de cineasten hetzelfde plezier hebben gevonden, dezelfde vrijheidsdrang en nieuwsgierigheid als de muzikanten die ze in beeld brengen. Ze filmen Frith in het gezelschap van zijn medewerkers en vrienden tijdens hun reizen naar Londen, New York, Leipzig en Japan alwaar ze samenspelen met uiteenlopende Japanse en Roemeense muzikanten, maar ook met John Zorn, Arto Lindsay, Iva Bittova of de betreurde Tom Cora. Zo wordt de hele film een reisverslag, een collectie fascinerende beelden en ontmoetingen. Het is echter in de scènes met improvisaties dat het ware onderwerp zich onthult. En dat is niet Fred Frith maar zijn manier van het geluid vatten, van denken, luisteren en muziek maken.

 Meningen

 Mening van de pers

Meer bekijken...

 Mening van bloggers

Meer bekijken...

 Andere films nu in de bioscoop...

The First Omen - Horror
1
10 april 2024

The First Omen

Horror Regie: Arkasha StevensonWanneer een jonge Amerikaanse vrouw naar Rome wordt gestuurd om een leven van dienstbaarheid aan de kerk te beginnen, treft ze daar een duisternis die haar doet twijfelen aan haar geloof en ontdekt ze een angstaanjagende samenzwering die hoopt de geboorte van het kwaad zelve te realiseren.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: