Infos

Geregisseerd door : Madhushree Dutta
Speelduur: 60 minuten
Land : India (2000)

 Synopsis

In de 12de eeuw daagt een dichteres, Akka Mahadevi genaamd, de gevestigde orde uit. Zich beroepend op haar verbintenis met de god Shiva, weigert ze het huwelijk met een prins en leidt ze een ascetisch leven. Haar keuzes waren in die tijd aanleiding tot een schandaal en vormden het voorwerp van geroddel. Het dorp waar ze geboren was, richtte een tempel op waar haar standbeeld wordt bewaard. Pelgrims en volgelingen wijden een ware cultus aan haar. Als icoon van de feministen in India, incarneert Akka het begin van de vrouwelijke bewustwording. Zij vormt de inspiratie voor gedichten, schilderijen of theaterstukken. Door toevlucht te zoeken in enscenering, reconstructie en muzikale komedie, tracht deze film haar persoonlijkheid te vatten. De film kreeg de "National Award for Best Anthropological film".

 Meningen

 Mening van de pers

Meer bekijken...

 Mening van bloggers

Meer bekijken...

 Andere films nu in de bioscoop...

The First Omen - Horror
1
10 april 2024

The First Omen

Horror Regie: Arkasha StevensonWanneer een jonge Amerikaanse vrouw naar Rome wordt gestuurd om een leven van dienstbaarheid aan de kerk te beginnen, treft ze daar een duisternis die haar doet twijfelen aan haar geloof en ontdekt ze een angstaanjagende samenzwering die hoopt de geboorte van het kwaad zelve te realiseren.
Civil War - Oorlogfilm
8
17 april 2024

Civil War

Oorlogfilm Regie: Alex GarlandMet: Wagner Moura, Kirsten Dunst, Jesse Plemons,...'Civil War' is een spectaculaire actiefilm over een uitgebroken burgeroorlog in de Verenigde Staten, waarbij het hele land op de rand van totale instorting staat en in chaos verkeert. Tijdens deze heftige situatie wordt een groep moedige journalisten gevolgd bij het vertellen van - waarschijnlijk -... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: