Infos

Engelse titel : Mat The Cat
Geregisseerd door : René Vilbre
Land : Estland

 Synopsis

Martin is 10 jaar als hij moet verhuizen naar het platteland. Hij bezwijkt er voor de charmes van Marta, een meisje uit zijn klas en de dochter van het schoolhoofd. Zij heeft echter een boontje voor Kevin, een arrogant ettertje. Deze klassieke driehoeksverhouding zien we terug in de wereld van de volwassenen: beide jongens wonen bij hun alleenstaande moeders en ook de vader van Marta is gescheiden. 
Op het eerste zicht denk je hier te maken te hebben met een goed geolied scenario, bedoeld om een groot publiek aan te spreken. Toch sluipt het onwaarschijnlijke het verhaal binnen, in de gedaante van een kat die Martin op een dag volgt tot bij hem thuis. Net als Salem, het kameraadje van "teenage witch" Sabrina, beschikt ook deze guitige kater over een aantal speciale krachten. Zo kan hij zich onder andere in een mens veranderen. Maar of dat goed nieuws is... 
Zelfs al haalt Mat the Cat duidelijk de mosterd bij Walt Disney, de Estse oorsprong zorgt voor enkele onverwachte humoristische noten die vooral volwassenen zullen smaken.

 Meningen

 Mening van de pers

Meer bekijken...

 Mening van bloggers

Meer bekijken...

 Andere films nu in de bioscoop...

The First Omen - Horror
1
10 april 2024

The First Omen

Horror Regie: Arkasha StevensonWanneer een jonge Amerikaanse vrouw naar Rome wordt gestuurd om een leven van dienstbaarheid aan de kerk te beginnen, treft ze daar een duisternis die haar doet twijfelen aan haar geloof en ontdekt ze een angstaanjagende samenzwering die hoopt de geboorte van het kwaad zelve te realiseren.
Civil War - Oorlogfilm
8
17 april 2024

Civil War

Oorlogfilm Regie: Alex GarlandMet: Wagner Moura, Kirsten Dunst, Jesse Plemons,...'Civil War' is een spectaculaire actiefilm over een uitgebroken burgeroorlog in de Verenigde Staten, waarbij het hele land op de rand van totale instorting staat en in chaos verkeert. Tijdens deze heftige situatie wordt een groep moedige journalisten gevolgd bij het vertellen van - waarschijnlijk -... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: