Infos

Genre: Korte Film

 Synopsis

Conductor 
Anouk De Clerq, B, 2004, video, vo/ov, 2'22" 
In deze korte animatievideo, "Conductor", treedt een bliksemafleider op als dirigent van het wolkendek, waarbij 125bpm de ritmische leiddraad vormt. Anouk is niet voor één gat te vangen... ze is één van de oprichtsters van Cinema Nova, en met haar film- en videowerk kreeg ze internationale naam en faam op allerlei festivals en tentoonstellingen. 
 
La fin de notre amour 
Hélène Cattet & Bruno Forzani, B, 2003, 35mm, 9'30 
Twee geliefden worden letterlijk verscheurd. Een van de laatste fantasmagorische experimenten van dit duo, waarvan Bruno een tijdje medewerker was van Nova, net zoals Nathalie Julien die de film monteerde. 
 
Bruxelles 4023 
Mathieu Delvaux & Xavier Van Huffel, B, 2003, video, vo fr ov, 10'30 
Een burleske reportage over het "hedendaags denken over de toekomst" van onder andere de onvergetelijke Xavier die ons ontnomen werd in de herfst van 2004. Deze rebelse vrienden maakten deel uit van Cinema Nova. Aan de camera, Hugo, eveneens vrijwilliger in Cinema Nova. 
 
Chaque jour est un jour du mois d'août 
Nathalie André, B, 2002, 35mm, vo fr ov, 15' 
Een appartement wordt bewoond door een onzichtbare geest die het verleden 
in dit bouwvallig huis wil uitdrijven. De film werd gerealiseerd door Nathalie die samen met Françoise Hoste Cinema Nova mee oprichtten! 
 
Les filles en orange 
Yaël André, B, 2003, 16mm, sans/zonder dial, 32' 
Een film die de levensvreugde van de daken schreeuwt en waarin gedanst wordt in de straten van Brussel. Gerealiseerd door één van de oprichters van Nova, die net haar eerste langspeelfilm maakte!

 Meningen

 Mening van de pers

Meer bekijken...

 Mening van bloggers

Meer bekijken...

 Andere films nu in de bioscoop...

C'è ancora domani - Komedie
2
20 maart 2024

C'è ancora domani

Komedie Regie: Paola CortellesiMet: Paola Cortellesi,...Delia en Ivano wonen met hun kinderen en Ivano's ziekelijke vader in een souterrain woning in een typisch Romeins hofje. Het is 1946 en Rome balanceert tussen de roes over de bevrijding en de tekortkomingen van de afgelopen oorlogsjaren. Delia berust in haar traditionele rol van echtgenote en... Verder lezen...
Immaculate - Horror
3
20 maart 2024

Immaculate

Horror Regie: Michael MohanMet: Sydney Sweeney, Simona Tabasco, Álvaro MorteNa een bijna-doodervaring vertrekt de Amerikaanse Cecilia (Sydney Sweeney) naar een klooster in Italië om haar leven aan God te wijden. Wanneer ze op wonderbaarlijke wijze zwanger raakt, wordt ze beschouwd als de nieuwe heilige maagd Maria. Naarmate er angstaanjagende gebeurtenissen in het klooster... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: