Infos

Geregisseerd door : Mark S. Walters
In de zalen vanaf: 28 juli 2004
Speelduur: 97 minuten
Genre: Drama
Land : Verenigde Staten (2004)
Originele taal: Engels

 Synopsis

Mean Girls gaat over een ernstige zaak waar meisjes in het hele land mee te maken hebben. Het is het verhaal van Cady Heron (Lindsay Lohan) die volkomen onbekend is met sociale verhoudingen wanneer ze voor het eerst naar North Shore High School gaat in een klein stadje net buiten Chicago, Illinois. Cady heeft twaalf jaar in Afrika gewoond en ze heeft er geen idee van hoe 'barbaars' het toe kan gaan in de beschaafde wereld tot ze het pad kruist van een van de gemeenste soorten: de bijenkoningin. Op deze school is dat de coole en berekenende Regina George (Rachel McAdams).  
Maar Cady kruist niet alleen het pad van de bijenkoningin: ze steekt haar zelfs wanneer ze verliefd wordt op Regina's ex-vriendje Aaron Samuels (Jonathan Bennett). Regina is vastbesloten om terug te steken en doet alsof ze nog steeds om Aaron geeft om hem ervan te weerhouden met Cady uit te gaan. En dat terwijl ze al die tijd doet alsof ze Cady's vriendin is. Er zit niets anders op dan op dezelfde manier te werk te gaan en de Girl World-strijd escaleert tot de hele school wordt meegesleurd in een ordinaire vuilspuiterij van jewelste. Omgeven door sporters, wiskundefanaten, geschifte docenten en plenty subculturen klimt Cady omhoog - en glijdt er weer af - op de schokkende sociale ladder van het derde jaar. Het leven in de jungle blijkt een makkie vergeleken met dat op de middelbare school.

 Meningen

 Mening van de pers

Meer bekijken...

 Mening van bloggers

Meer bekijken...

 Al het nieuws over "Mean Girls"

Lindsay Lohan ontwerpt eigen 'Lohan Island' in Dubai - Actueel
Actueel

Lindsay Lohan ontwerpt eigen 'Lohan Island' in Dubai

In de Amerikaanse talkshow 'The Wendy Williams Show' heeft actrice Lindsay Lohan onthult dat ze plannen heeft om één van de eilanden in de artificiële archipel voor de kust van Dubai - 'The World Islands' - naar haar eigen smaak te ontwerpen. Het kunstmatige eiland zal 'Lohan Island' heten. Dat... Verder lezen...

 Andere films nu in de bioscoop...

The First Omen - Horror
1
10 april 2024

The First Omen

Horror Regie: Arkasha StevensonWanneer een jonge Amerikaanse vrouw naar Rome wordt gestuurd om een leven van dienstbaarheid aan de kerk te beginnen, treft ze daar een duisternis die haar doet twijfelen aan haar geloof en ontdekt ze een angstaanjagende samenzwering die hoopt de geboorte van het kwaad zelve te realiseren.
Civil War - Oorlogfilm
8
17 april 2024

Civil War

Oorlogfilm Regie: Alex GarlandMet: Wagner Moura, Kirsten Dunst, Jesse Plemons,...'Civil War' is een spectaculaire actiefilm over een uitgebroken burgeroorlog in de Verenigde Staten, waarbij het hele land op de rand van totale instorting staat en in chaos verkeert. Tijdens deze heftige situatie wordt een groep moedige journalisten gevolgd bij het vertellen van - waarschijnlijk -... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: