Infos

Geregisseerd door : Pablo Larraín
In de zalen vanaf: 1 februari 2017
Speelduur: 95 minuten
Genre: Biografie, Drama
Land : Verenigde Staten, Frankrijk, Chili, Hong Kong (2016)
Originele taal: Engels

 Synopsis

In JACKIE kruipt Oscarwinnares Nathalie Portman in de huid van Jackie Kennedy. De film vertelt het verhaal van de moord op John F. Kennedy en de vier dagen van nationale rouw door de ogen van deze charismatische First Lady. Een periode waarin de hele wereld zijn blik richtte op de beroemde weduwe. Een vrouw in rouw, die zich uiterlijk sterk moest houden om haar kinderen te troosten en een geschokte natie gerust te stellen en het beeld van haar echtgenoot voor de eeuwigheid historisch te bepalen. 
 
JACKIE werd lovend ontvangen op het filmfestival van Toronto waar hij de Platform Prize won. Op het prestigieuze filmfestival van Venetië werd hij bekroond met de prijs voor beste scenario.

 VOD

Bekijk Jackie via video on demand/streaming.

 Meningen

 Mening van de pers

Meer bekijken...

 Mening van bloggers

Meer bekijken...

 Al het nieuws over "Jackie"

Late entry 'Jackie' van Pablo Larraín op het 43e Film Fest Gent - Actueel
Actueel

Late entry 'Jackie' van Pablo Larraín op het 43e Film Fest Gent

'Jackie', de nieuwste speelfilm van Pablo Larraín ('El Club', 'No' en 'Neruda') zal vertoond worden op het 43e Film Fest Gent in de sectie Galas & Specials. De hoofdcast bestaat uit Natalie Portman, Peter Sarsgaard en Greta Gerwig. De film gaat op 18 oktober in Belgische première op het festival. Verder lezen...

 Andere films nu in de bioscoop...

The First Omen - Horror
1
10 april 2024

The First Omen

Horror Regie: Arkasha StevensonWanneer een jonge Amerikaanse vrouw naar Rome wordt gestuurd om een leven van dienstbaarheid aan de kerk te beginnen, treft ze daar een duisternis die haar doet twijfelen aan haar geloof en ontdekt ze een angstaanjagende samenzwering die hoopt de geboorte van het kwaad zelve te realiseren.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: