Infos

Geregisseerd door : Chris Sivertson
In de zalen vanaf: 2 april 2008
Speelduur: 105 minuten
Genre: Thriller, Drama
Land : Verenigde Staten (2006)
Originele taal: Engels

 Synopsis

De rustige achterwijk New Salem wordt geterroriseerd door een seriemoordenaar die jonge vrouwen ontvoert en martelt. De seriemoordenaar houdt ze één week gevangen voordat hij ze vermoord.  
Aubrey Fleming zou zijn laatste slachtoffer zijn als ze plotseling verdwijnt na een nacht stappen met haar vrienden. Terwijl de dagen voorbij gaan, probeert de FBI de seriemoordenaar zo snel mogelijk op te sporen om de getalenteerde pianist en ijverige schrijfster te redden van een tragische dood. 
Op een late avond vindt een bestuurder van een auto de jongedame in de berm van een verlaten weg. Ze is ernstig gewond, maar leeft nog wel en weet zelfs een kreet voor hulp te luiden. De dame wordt met spoed naar een ziekenhuis gebracht, waar Aubrey's ouders Susan en Daniel aan haar zijde wachten, terwijl zij af en toe bij bewustzijn komt. Als ze eindelijk in staat is om te praten, weet ze iedereen te shockeren door te beweren dat ze een stripper genaamd Dakota Moss is en nog nooit van Aubrey gehoord heeft.  
Haar dokters zijn er van overtuigd dat ze lijdt aan posttraumatische stress-stoornis. Haar ouders en de politie kunnen dan ook niets meer doen dan wachten tot ze langzaam weer zichzelf wordt. Echter, wanneer ze naar het huis van de ouders gaat, blijft ze volhouden Aubrey niet te zijn, ondanks dat ze bizarre verwondingen draagt op haar lichaam die identiek zijn aan die van de vorige slachtoffers van de seriemoordenaar. 
De FBI wordt verward als ze op de computer van Aubrey een verhaal vinden over een meisje die een alter-ego heeft die luidt onder de naam Dakota.  
Dakota begint zelf te vermoeden dat ze de tweelingzus van Aubrey is.  
Om het tegendeel te bewijzen, laat Susan een video zien van haar zwangerschap, waar met een echo duidelijk wordt gemaakt dat er in haar buik maar één foetus was. 
Ze is in de war en bang en krijgt last van visioenen van de mysterieuze seriemoordenaar. Ze raakt er van overtuigd niet veel tijd meer te hebben om zowel zichzelf als Aubrey te redden en weet Daniel te overtuigen om op zoektocht naar de boosdoener te gaan. 
Aubrey en Dakota blijken dusdanig tweelingzussen te zijn die de dochter zijn van Virginia Rose, een crackverslaafde die op hetzelfde moment beviel van haar docthers als dat Susan deed. Susans kind stierf bij de geboorte, waarna Daniel stiekem Aubrey meeneemt en opvoedt als zijn eigen kind.  
Over de jaren heen heeft hij Virginia over de mail betaalt om er toestemming voor te hebben. Als Dakota de enveloppen vindt, gaat ze op zoektocht naar haar ouders.  
Het blijkt dat Dakota en Aubrey een gestigmatiseerde tweeling zijn die een ongewone mentale connectie met elkaar hebben. Hierdoor kunnen ze pijn met elkaar delen, communiceren en ervaringen uitwisselen. 
Als het graf van Jennifer Toland, een vriend van Aubrey, wordt onderzocht, vindt Dakota een blauwe lint van een pianowedstrijd. Hier staat een bericht op van Jennifer's (en Aubrey's) pianoleraar.  
Dakota realiseert zich dat de leraar zowel Jennifer en Aubrey heeft vermoord, nadat ze duidelijk maakten te willen stoppen met het krijgen van pianolessen. Dakota en Daniel komen in aanraking met de moordenaar. Terwijl ze deze proberen te overmeesteren, wordt Daniel gedood. Dakota weet Aubrey te vinden op de plek waar de moordenaar haar levend heeft begraven. Ze bevrijdt haar.

 Meningen

 Mening van de pers

Meer bekijken...

 Mening van bloggers

Meer bekijken...

 Al het nieuws over "I Know Who Killed Me"

Lindsay Lohan als Elizabeth Taylor! - Actueel
Actueel

Lindsay Lohan als Elizabeth Taylor!

Ze staat in de top 10 van onruststokers in Hollywood, Lindsay Lohan ('I Know Who Killed Me') gaat de rol van een andere befaamde Hollywoodster op zich nemen, namelijk die van Elizabeth Taylor. Verder lezen...
I Know Who Killed Me - Bespreking
Bespreking

I Know Who Killed Me

Een sadistische moordenaar heeft het op jonge vrouwen gemunt. De thriller I Know Who Killed Me vist in een bekende vijver maar haalt enkel groteske sprotjes binnen. Verder lezen...

 Andere films nu in de bioscoop...

C'è ancora domani - Komedie
2
20 maart 2024

C'è ancora domani

Komedie Regie: Paola CortellesiMet: Paola Cortellesi,...Delia en Ivano wonen met hun kinderen en Ivano's ziekelijke vader in een souterrain woning in een typisch Romeins hofje. Het is 1946 en Rome balanceert tussen de roes over de bevrijding en de tekortkomingen van de afgelopen oorlogsjaren. Delia berust in haar traditionele rol van echtgenote en... Verder lezen...
Immaculate - Horror
3
20 maart 2024

Immaculate

Horror Regie: Michael MohanMet: Sydney Sweeney, Simona Tabasco, Álvaro MorteNa een bijna-doodervaring vertrekt de Amerikaanse Cecilia (Sydney Sweeney) naar een klooster in Italië om haar leven aan God te wijden. Wanneer ze op wonderbaarlijke wijze zwanger raakt, wordt ze beschouwd als de nieuwe heilige maagd Maria. Naarmate er angstaanjagende gebeurtenissen in het klooster... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: