Infos

Geregisseerd door : Rob Epstein & Jeffrey Friedman
In de zalen vanaf: 14 september 2011
Speelduur: 85 minuten
Genre: Drama
Land : Verenigde Staten (2010)
Originele taal: Engels

 Synopsis

San Francisco, 1957. 'Howl', het meesterwerk van dichter Allen Ginsberg, wordt besproken in een rechtzaak voor vermeende obsceniteit. Het is een beslissend moment voor de geboorte van de tegencultuur. De film HOWL verweeft de ontwikkelingen in de rechtbank met scènes uit het privéleven van de jonge Ginsberg en geanimeerde episodes uit het gedicht zelf.  
De rechtzaak is de rode draad doorheen het verhaal en onderzoekt thema's die nog altijd even actueel zijn: de definitie(s) van obsceniteit, de grenzen van de vrije meningsuiting en de aard van kunst.

 VOD

Bekijk Howl via video on demand/streaming.

 Meningen

 Mening van de pers

Meer bekijken...

 Mening van bloggers

Meer bekijken...

 Al het nieuws over "Howl"

Howl - Bespreking
Bespreking

Howl

Briljant gedicht, intrigerende hoofdfiguur, boeiende periode uit de wereldgeschiedenis en een film die het allemaal door elkaar weeft. Verder lezen...

 Andere films nu in de bioscoop...

The First Omen - Horror
1
10 april 2024

The First Omen

Horror Regie: Arkasha StevensonWanneer een jonge Amerikaanse vrouw naar Rome wordt gestuurd om een leven van dienstbaarheid aan de kerk te beginnen, treft ze daar een duisternis die haar doet twijfelen aan haar geloof en ontdekt ze een angstaanjagende samenzwering die hoopt de geboorte van het kwaad zelve te realiseren.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: