Infos

Engelse titel : Embrace of the serpent
Geregisseerd door : Ciro Guerra
Speelduur: 125 minuten
Genre: Avontuur
Land : Colombië, Venezuela, Argentinië (2015)
Originele taal: Spaans

 Synopsis

Embrace of the Serpent vertelt het legendarische verhaal van een eerste contact, een eerste ontmoeting, verraad en uiteindelijk een vriendschap die groter dan het leven wordt tussen een sjamaan, de laatste overlevende van zijn stam, en twee wetenschappers die, over een periode van 40 jaar, door het Amazonewoud trekken op zoek naar een heilige plant die hen kan genezen. 
 
Losjes geïnspireerd op de dagboeken van de Duitse etnoloog Theodor Koch-Grunberg en de Amerikaanse etno-botanist Richard Evan Schultes brengt Ciro Guerra met "Embrace of the Serpent" (oftewel 'El Abrazo de la Serpiente') een prachtig eerbetoon aan de verloren culturen van de Amazone bewoners. Winnaar van de C.I.C.A.E. Award aan het Cannes Film Festival.

 VOD

Bekijk El abrazo de la serpiente via video on demand/streaming.

 Meningen

 Mening van de pers

Meer bekijken...

 Mening van bloggers

Meer bekijken...

 Al het nieuws over "El abrazo de la serpiente"

 Andere films nu in de bioscoop...

The First Omen - Horror
1
10 april 2024

The First Omen

Horror Regie: Arkasha StevensonWanneer een jonge Amerikaanse vrouw naar Rome wordt gestuurd om een leven van dienstbaarheid aan de kerk te beginnen, treft ze daar een duisternis die haar doet twijfelen aan haar geloof en ontdekt ze een angstaanjagende samenzwering die hoopt de geboorte van het kwaad zelve te realiseren.
Civil War - Oorlogfilm
8
17 april 2024

Civil War

Oorlogfilm Regie: Alex GarlandMet: Wagner Moura, Kirsten Dunst, Jesse Plemons,...'Civil War' is een spectaculaire actiefilm over een uitgebroken burgeroorlog in de Verenigde Staten, waarbij het hele land op de rand van totale instorting staat en in chaos verkeert. Tijdens deze heftige situatie wordt een groep moedige journalisten gevolgd bij het vertellen van - waarschijnlijk -... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: