Infos

Geregisseerd door : Dominque Van Malder & Joeri Weyn
In de zalen vanaf: 1 januari 2005
Speelduur: 58 minuten
Genre: Documentaire
Land : België (2005)

 Synopsis

Deze documentaire speelt zich af in het Guislain Instituut, een psychiatrische kliniek in Gent. De bewoners van de instelling repeteren samen met de begeleiders voor een toneelvoorstelling over Don Quichot, "de dolende ridder". Naarmate het toneelstuk evolueert, krijgt het publiek steeds meer zicht op wat er zich afspeelt in de hoofden van de acteurs, zowel patiënten als niet-patiënten. Het wordt steeds minder duidelijk wie er gek is en wie niet... De documentaire werpt vragen op over de scheiding tussen realiteit en fictie. Is de wereld buiten de muren van de instelling werkelijk zo anders? Achter de scènes van dit toneel schemert een ruw, poëtisch document van een verziekte tijd.

 Meningen

 Mening van de pers

Meer bekijken...

 Mening van bloggers

Meer bekijken...

 Andere films nu in de bioscoop...

The First Omen - Horror
1
10 april 2024

The First Omen

Horror Regie: Arkasha StevensonWanneer een jonge Amerikaanse vrouw naar Rome wordt gestuurd om een leven van dienstbaarheid aan de kerk te beginnen, treft ze daar een duisternis die haar doet twijfelen aan haar geloof en ontdekt ze een angstaanjagende samenzwering die hoopt de geboorte van het kwaad zelve te realiseren.
Civil War - Oorlogfilm
8
17 april 2024

Civil War

Oorlogfilm Regie: Alex GarlandMet: Wagner Moura, Kirsten Dunst, Jesse Plemons,...'Civil War' is een spectaculaire actiefilm over een uitgebroken burgeroorlog in de Verenigde Staten, waarbij het hele land op de rand van totale instorting staat en in chaos verkeert. Tijdens deze heftige situatie wordt een groep moedige journalisten gevolgd bij het vertellen van - waarschijnlijk -... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: