Infos

Geregisseerd door : Johan Kling
Land : Zweden
Originele taal: Zweeds

 Synopsis

Stig Larson wist met zijn trilogie Millenium de aandacht van het grote publiek te trekken voor de Zweedse cultuur. Die verder gaat dan enkel boeken. Nicolaï Dunger (muziek), Roy Anderson (film), Magnus Dahlström (theater), Bengt Olson (schilderkunst) en Christer Stömholm (fotografie) waren/zijn allemaal originele, creatieve en meer dan relevante kunstenaars die vaak tegen de stroom in gingen/gaan en uitblonken/ uitblinken in hun vakgebied.  
Johan Kling volgt hen allemaal op de voet in Darling , zijn film die zowat overal werd bekroond en waarin hij de sombere, ijzige kant verkent van Stockholm. Deze sombere en sarcastische zedenkomedie werd in 2007 uitgeroepen tot beste Scandinavische film, alvorens twee gouden scarabeeën weg te kapen in 2008  
De hoofdrolspelers? Eva, een zielig rijkeluiskind dat zich dood verveelt tot de dag waarop ze het pad kruist van Bernard, een werkloze zestiger die vroeger aan de slag was als ingenieur. Die zich uit de naad werkt om zijn huis af te betalen. Een onwaarschijnlijke ontmoeting tussen iemand die valt en iemand die probeert zich weer naar boven te werken...  
Deze filmversie van "Like a Rolling Stone" van Bob Dylan verleidt, intrigeert, fascineert. En zijn epiloog zal u ook niet teleurstellen. Deze film doet geen toegevingen.

 Meningen

 Mening van de pers

Meer bekijken...

 Mening van bloggers

Meer bekijken...

 Al het nieuws over "Darling"

 Andere films nu in de bioscoop...

The First Omen - Horror
1
10 april 2024

The First Omen

Horror Regie: Arkasha StevensonWanneer een jonge Amerikaanse vrouw naar Rome wordt gestuurd om een leven van dienstbaarheid aan de kerk te beginnen, treft ze daar een duisternis die haar doet twijfelen aan haar geloof en ontdekt ze een angstaanjagende samenzwering die hoopt de geboorte van het kwaad zelve te realiseren.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: