Infos

 Synopsis

LSD: insight or insanity? 
Max Miller, USA, 1968, 16mm, vo / ov, 15' 
 
Ah! De jongeren van 1968. Ze wisten best dat LSD zeer gevaarlijk is, dat het de chromosomen beschadigt, dat het aanzet tot krankzinnigheid en zelfmoord. Desondanks vonden ze de drug "cool". Gelukkig heeft een groep briljante doktoren meegewerkt aan deze rigoureuze en objectieve film met als doel voor eens en altijd de misverstanden die rondom LSD bestaan op te helderen. En kom nu niet zeggen dat je van niets wist! 
 
Lucifer rising 
Kenneth Anger, USA, 1966-80, 16mm, sans paroles / zonder woorden, 28'30'' 
 
Invocation to my demon brother 
Kenneth Anger, usa, 1966-69, 16mm, sans paroles / zonder woorden, 11' 
 
"Lucifer rising", een storm aan beelden van Indische filosofie, boeddhisme en magie, heeft verschillende eindversies gekend. Eerst was er de versie uit 1966, die gestolen werd door één van de acteurs van de film, Bobby Beausoleil (die later lid werd van de beruchte Manson Family). Het project werd in een nieuw jasje gestoken in de jaren '70 en kwam uiteindelijk officieel uit in 1980. In de tussentijd vond Anger enkele gestolen fragmenten terug en monteerde ze terug in de film. Mick Jagger (Rolling Stones) heeft de soundtrack verzorgd: minimalistisch, repetitief en elektronisch. Het resultaat ''Invocation To My Demon Brother" komt uit in 1969 en blijft zonder twijfel de meest metafysische film. 
 
Visa de censure 
Pierre Clementi, France, 1967, beta SP, VO fr / OV fr ond., 44'30 
 
In deze experimentele film, een overaanbod aan speciale effecten en kleurrijke psychedelische pulsies, dienen de fotogrammen als illustraties voor een zoektocht op rockmuziek. 
Pierre Clementi, mythisch undergroundfiguur en zelf liefhebber van psychedelica, slaat met elk beeld een radicale weg in. Instant-cinema waarin de dialogen in de muziek zitten, met een directe montage terwijl de muziek live gespeeld werd.

 Meningen

 Mening van de pers

Meer bekijken...

 Mening van bloggers

Meer bekijken...

 Andere films nu in de bioscoop...

The First Omen - Horror
1
10 april 2024

The First Omen

Horror Regie: Arkasha StevensonWanneer een jonge Amerikaanse vrouw naar Rome wordt gestuurd om een leven van dienstbaarheid aan de kerk te beginnen, treft ze daar een duisternis die haar doet twijfelen aan haar geloof en ontdekt ze een angstaanjagende samenzwering die hoopt de geboorte van het kwaad zelve te realiseren.
Civil War - Oorlogfilm
8
17 april 2024

Civil War

Oorlogfilm Regie: Alex GarlandMet: Wagner Moura, Kirsten Dunst, Jesse Plemons,...'Civil War' is een spectaculaire actiefilm over een uitgebroken burgeroorlog in de Verenigde Staten, waarbij het hele land op de rand van totale instorting staat en in chaos verkeert. Tijdens deze heftige situatie wordt een groep moedige journalisten gevolgd bij het vertellen van - waarschijnlijk -... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: