Infos

Geregisseerd door : Li Yu
In de zalen vanaf: 28 maart 2007
Speelduur: 93 minuten
Genre: Drama
Land : China (2005)

 Synopsis

De zestien-jarige Xiao-Yun woont in een dorpje in de provincie Sichuan in het Zuid-Westen van China. Het is 1983. De reputatie en de toekomst van Xiao-Yun worden voorgoed verpest als ze zwanger raakt van haar vriendje Wang Fe. Ze worden allebei van school gestuurd. Hij verlaat haar nadat hij zijn zus, een verpleegster, heeft overtuigd Xiao-Yun te helpen met de bevalling en de baby daarna af te staan ter adoptie.  
Tien jaar later wordt Xiao-Yun nog steeds gezien als de plaatselijke slet en zingt ze in een bespottelijke zang- en dansgroep. De mannelijke bewoners uit haar dorp vallen haar voortdurend lastig. Ze krijgt een relatie met een getrouwde man. Maar haar enige echte vriend is een nieuwsgierig en ondeugend jongetje dat aan de andere kant van de rivier woont. Hij ontwikkelt een obsessie voor Xiao-Yun en verovert een plekje in haar leven.  
 
Maar Xiao-Yun moet nog steeds haar verleden leren te verwerken. Zelfs haar dierbare vriendje Xiao-Yong kan haar niet helpen om de kwellende beslissing te nemen die nodig is om haar verleden te verwerken...

 Meningen

 Mening van de pers

Meer bekijken...

 Mening van bloggers

Meer bekijken...

 Andere films nu in de bioscoop...

The First Omen - Horror
1
10 april 2024

The First Omen

Horror Regie: Arkasha StevensonWanneer een jonge Amerikaanse vrouw naar Rome wordt gestuurd om een leven van dienstbaarheid aan de kerk te beginnen, treft ze daar een duisternis die haar doet twijfelen aan haar geloof en ontdekt ze een angstaanjagende samenzwering die hoopt de geboorte van het kwaad zelve te realiseren.
Civil War - Oorlogfilm
8
17 april 2024

Civil War

Oorlogfilm Regie: Alex GarlandMet: Wagner Moura, Kirsten Dunst, Jesse Plemons,...'Civil War' is een spectaculaire actiefilm over een uitgebroken burgeroorlog in de Verenigde Staten, waarbij het hele land op de rand van totale instorting staat en in chaos verkeert. Tijdens deze heftige situatie wordt een groep moedige journalisten gevolgd bij het vertellen van - waarschijnlijk -... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: