Infos

Geregisseerd door : Ron Howard
In de zalen vanaf: 21 september 2005
Speelduur: 147 minuten
Genre: Actie, Drama
Land : Verenigde Staten (2005)
Originele taal: Engels

 Synopsis

Jim Braddock (Russell Crowe), ooit een veelbelovende bokser, moet na een reeks nederlagen gedwongen op pensioen. Naarmate het land de donkerste jaren van de recessie meemaakt, moet hij een aantal uitzichtloze baantjes aannemen om zijn vrouw, Mae (Renée Zellweger), en hun 3 kinderen te kunnen onderhouden, hoewel hij zijn boksdroom nooit helemaal opgeeft. 
Dankzij een laattijdige annulatie van een andere bokser komt Braddock onverwachts toch weer in de ring terecht waar hij het moet opnemen tegen de vice-wereldkampioen. Tot ieders verbazing wint Braddock de kamp in de derde ronde. Hoewel hij heel wat kilootjes lichter is dan zijn tegenstanders en hij herhaaldelijk gekwetst raakt aan zijn handen, blijft Braddock vechten en winnen. Gedreven door de hoop en de dromen van de minderbedeelden ontmoet Braddock, ook wel "Cinderella Man" genoemd, zijn meest geduchte tegenstander in Max Baer (Craig Bierko), de wereldkampioen bij de zwaargewichten, die berucht is omdat hij al twee boksers gedood heeft in de ring. 
Braddock – niet zozeer een groot bokser als wel een groot man die bokste – stapt in de ring omdat hij brood op tafel wou voor zijn vrouw en kinderen. Zijn toewijding gaf hem de kracht om het kampioenschap te winnen, waardoor een eenvoudige vader met een simpele drijfveer uitgroeide tot een legende.

 Trailers

 Meningen

 Mening van de pers

Meer bekijken...

 Mening van bloggers

Meer bekijken...

 Al het nieuws over "Cinderella Man"

 Andere films nu in de bioscoop...

Salem
6
24 april 2024

Salem

 Regie: Jean-Bernard MarlinMet: Dalil Abdourahim, Oumar Moindjie,...Djibril is een jonge Comorees die in een probleemwijk van Marseille woont. Hij is lid van de Sprinkhanen en verliefd op Camillla, een Roma-meisje dat lid is van de rivaliserende bende, de Krekels. Wanneer ze hem vertelt dat ze zwanger is, zegt Djibril dat ze abortus moet plegen om een bendeoorlog... Verder lezen...
Tiger Stripes
7
24 april 2024

Tiger Stripes

 Regie: Amanda Nell EuMet: Zafreen Zairizal, Deena Ezral, Piqa, Shaheisy Sam,...Zaffan worstelt met de puberteit en ontdekt een angstaanjagend geheim over haar veranderende lichaam. Ondanks haar pogingen om het onvermijdelijke te verbergen, komen haar vrienden achter haar gevaarlijke geheim en keren ze zich tegen haar. Terwijl Zaffan verder in het nauw wordt gegeven door haar... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: