Infos

Geregisseerd door : Eric Khoo
In de zalen vanaf: 14 december 2005
Speelduur: 90 minuten
Genre: Drama
Land : Singapore (2005)

 Synopsis

Be With Me" is een film over mensen en hun zoektocht naar liefde. Hij speelt zich af in de straten van Singapore en behandelt zonder een zweem van cynisme thema's als stedelijke eenzaamheid en sentimentele melancholie. Drie verhalen lopen door elkaar: de ongelukkige liefde van een adolescent voor zijn schoolvriendinnetje, de platonische liefde van een afzichtelijke nachtwaker voor een knappe bediende en de tijdloze liefde van een blinde en dove vrouw voor haar vriend die 35 jaar voordien verdween. Die vrouw is Theresa Chan en "Be With Me" is gedeeltelijk haar ontroerende biografie. Gedeeltelijk, want regisseur Khoo verweeft haar verhaal met de twee andere, die qua thema nauw bij elkaar aansluiten. De gevoeligheid en de subtiele toon van de film komen perfect tot uiting in de sobere en geraffineerde regie. "Be With Me" bewijst dat de mooiste minimalistische films oneindige perspectieven kunnen vastleggen - die van het hart en de ziel.

 Meningen

 Mening van de pers

Meer bekijken...

 Mening van bloggers

Meer bekijken...

 Andere films nu in de bioscoop...

The First Omen - Horror
1
10 april 2024

The First Omen

Horror Regie: Arkasha StevensonWanneer een jonge Amerikaanse vrouw naar Rome wordt gestuurd om een leven van dienstbaarheid aan de kerk te beginnen, treft ze daar een duisternis die haar doet twijfelen aan haar geloof en ontdekt ze een angstaanjagende samenzwering die hoopt de geboorte van het kwaad zelve te realiseren.
Civil War - Oorlogfilm
8
17 april 2024

Civil War

Oorlogfilm Regie: Alex GarlandMet: Wagner Moura, Kirsten Dunst, Jesse Plemons,...'Civil War' is een spectaculaire actiefilm over een uitgebroken burgeroorlog in de Verenigde Staten, waarbij het hele land op de rand van totale instorting staat en in chaos verkeert. Tijdens deze heftige situatie wordt een groep moedige journalisten gevolgd bij het vertellen van - waarschijnlijk -... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: