Infos

 Synopsis

1. Wrong Time Capsule (music: Deerhoof), Martha Colburn, 2006, video, 3' 
De groep Deerhoof bewerkt door de schaar van Martha Colburn! 
 
2. Bad Cartridge (music: Beck Gameboy remix), Wyldfile (E-Rock & Paper Rad), 2005, video, 3' 
Een remix van Beck in 8bits volgens de regels van Dogman-99, equivalent van Dogma-95 voor Flash-animatie (beperkt kleurgebruik bijvoorbeeld ...). 
 
3. Vile House (music: Lightning Bolt), Harvey Benschoter, 2006, video, 4' 
Lightning Bolt in tekenfilm, een zeer realistische reconstructie van de effecten van hun muziek. 
 
4. Color + Modulation #7 (music: In Support of Living), Rob Tyler, 2005, video, 6' 
Fragment uit een reeks van 8 films met de hand geschilderd op 16mm film, vertraagd door de computer, en op muziek gezet. Een werk van 7 jaar met een indrukwekkend resultaat! 
 
5. Wolves & Wolverines (music: Old Time Relijun), Zak Margolis, 2006, video, 5' 
De vulkanische blues van Old Time Relijun voor een somber relaas van laboratoriumratten... 
 
6. How She Slept at Night, Lilli Carré, 2006, video, 4' 
Een man herinnert zich zijn ontmoeting met zijn vrouw. De herinneringen zijn verward en onsamenhangend, alleen de details blijven over. 
 
7. Carlin, Brent Green, 2007, video, 8' 
Van een videoclip die hij draaide voor de groep Califone, gebruikte Brent Green later de beelden van de houten personages in ware grootte en geanimeerd in stopmotion, om het verhaal van zijn tante Carlin te vertellen, die naar huis kwam om er te sterven. Een droevig verhaal op muziek, een blues recht uit het hart. 
 
8. The Bats, Jim Trainor, 1998, video, vo/ov, 8' 
Een grappig-naïeve aandoenlijke dierendocumentaire, over het leven van vleermuizen in de XIVde eeuw, verteld door een vleermuis in eigen persoon. 
 
9. The Adventures of Lady Long Arms in the Land of Love, Xander Marro, 200x, 16mm, 10' 
Zij die de films zagen van Xander op 2 juni ll. herinneren het zich vast nog wel! Ditmaal ontmoet Lady Long Arms vreemde creaturen op het Pad van de Liefde. Een psychedelisch avontuur vol collages met pluimen, dieren van ruiten en vogels van schoenen, die met hun kleine elegante kreten de dromerijen van de dame met de lange armen vergezellen. 
 
10. The Dreamless Sleep, Nancy Andrews, 2004, 16mm, vo/ov, 30' 
"The Dreamless Sleep" is gebaseerd op een reeks psychoanalytische interviews met Ima Plume, Public Illustrator, Nancy Andrews alter-ego. Een mengeling van krijttekeningen, gefilmde en geanimeerde scènes, marionetten en found-footage die Ima's bizarre wereld tonen, een wereld met respect voor de U.S. Mail en waarin ze populariteit geniet bij vissen. Haar interesse voor onderzeese creaturen leidt ons vreemd genoeg naar een middeleeuwse fabel die dienst doet als muzikaal intermezzo, alvorens het verhaal te hernemen met een zwemsessie.

 Meningen

 Mening van de pers

Meer bekijken...

 Mening van bloggers

Meer bekijken...

 Andere films nu in de bioscoop...

C'è ancora domani - Komedie
2
20 maart 2024

C'è ancora domani

Komedie Regie: Paola CortellesiMet: Paola Cortellesi,...Delia en Ivano wonen met hun kinderen en Ivano's ziekelijke vader in een souterrain woning in een typisch Romeins hofje. Het is 1946 en Rome balanceert tussen de roes over de bevrijding en de tekortkomingen van de afgelopen oorlogsjaren. Delia berust in haar traditionele rol van echtgenote en... Verder lezen...
Immaculate - Horror
3
20 maart 2024

Immaculate

Horror Regie: Michael MohanMet: Sydney Sweeney, Simona Tabasco, Álvaro MorteNa een bijna-doodervaring vertrekt de Amerikaanse Cecilia (Sydney Sweeney) naar een klooster in Italië om haar leven aan God te wijden. Wanneer ze op wonderbaarlijke wijze zwanger raakt, wordt ze beschouwd als de nieuwe heilige maagd Maria. Naarmate er angstaanjagende gebeurtenissen in het klooster... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: