Infos

Geregisseerd door : Chris Smith
Speelduur: 107 minuten
Land : Verenigde Staten (1999)

 Synopsis

Filmmaker Mark Borchardt heeft een droom: de ultieme Amerikaanse horrorfilm maken. Het script is klaar, de storyboards zitten in zijn hoofd, maar de praktische uitwerking belooft een beproeving te worden. Het hele dorp, Menomonee Falls, Wisconsin, wordt ingeschakeld in de productie. Samen met zijn beste vriend Mike, zijn moeder, de financiële steun van zijn 82-jaar oude oom en een lokale cast van non-professionele maar zelfverklaarde rasacteurs werkt hij naarstig verder aan wat zijn grote doorbraakfilm moet worden. Mark haalt inspiratie uit films als Texas Chainsaw Massacre en The Seventh Seal, maar ook uit de troosteloze omgeving waarin hij is opgegroeid. American Movie vertelt het verhaal van een man met maar één missie en dat is een film maken. Wanneer hij vaststelt dat hij eigenlijk geen budget heeft voor zijn langspeel- project Northwestern, besluit hij in afwachting de kortfilm Coven te maken. Deze zal de kosten voor Northwestern vast en zeker betalen zo denkt hij. Ook voor Coven lijkt de weg naar zijn grote droom bezaaid met tegenslagen maar Mark geeft het niet op. Niets staat tussen hem en zijn 'American Dream'.

 Meningen

 Mening van de pers

Meer bekijken...

 Mening van bloggers

Meer bekijken...

 Andere films nu in de bioscoop...

The First Omen - Horror
1
10 april 2024

The First Omen

Horror Regie: Arkasha StevensonWanneer een jonge Amerikaanse vrouw naar Rome wordt gestuurd om een leven van dienstbaarheid aan de kerk te beginnen, treft ze daar een duisternis die haar doet twijfelen aan haar geloof en ontdekt ze een angstaanjagende samenzwering die hoopt de geboorte van het kwaad zelve te realiseren.
Civil War - Oorlogfilm
8
17 april 2024

Civil War

Oorlogfilm Regie: Alex GarlandMet: Wagner Moura, Kirsten Dunst, Jesse Plemons,...'Civil War' is een spectaculaire actiefilm over een uitgebroken burgeroorlog in de Verenigde Staten, waarbij het hele land op de rand van totale instorting staat en in chaos verkeert. Tijdens deze heftige situatie wordt een groep moedige journalisten gevolgd bij het vertellen van - waarschijnlijk -... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: