Need for Speed, pas son genre, Joe: uw dvd-review! - Review Cinema

   - 

Les amants du Texas

Dit is het perfecte voorbeeld van een film over volwassen liefde, wars van ieder compromis en echt ontroerend. Regisseur David Lowery zet met Les amants du Texas een werk neer in de stijl van Malick (The Tree of Life) of Andrew Dominik (Killing Them Softly). Fantastische fotografie, een kwellend ritme, sterke acteurs (Casey Affleck, Rooney Mara, Ben Foster...) en etherische muziek... om van te smullen!

Score: 8,5/10

Need for Speed (3D en 2D)

Natuurlijk is deze filmbewerking van een al oudere franchise van videospelletjes... niet veel waard. Vooral door Aaron Paul. Het is geen geheim: Breaking Bad mag dan wel een succes zijn geweest, maar had dit zeker niet te danken aan het talent van zijn acteurs. Aaron Paul, die even onbuigzaam is in zijn rol van waaghals als in die van drugsdealer, geeft de indruk dat hij zich nog meer verveelt dan wij tijdens deze road-movie, met de voet op het gaspedaal. Soms indrukwekkend, maar dan nog moet je echt dol zijn op grote motoren.

Score: 3,5/10 Extra's: Featurettes, gewiste scènes, audiocommentaren...

Dom Hemingway

Jude Law te keer zien gaan als een schurk-met-Cockney-accent (de verdienste van Guy Ritchie), met een boeventronie en stoere manieren, is beslist grappig. Vooral omdat de film zonder tierlantijntjes begint, zonder complexen. Jammer dat deze mooie inspanning uiteindelijk enkel uitmondt in een erg flauwe film. Heel jammer.

Score: 5/10

The Grand Budapest Hotel

The Grand Budapest Hotel is de laatste nieuwkomer uit de verzameling ongewone filmparels, geproduceerd door de onnavolgbare Wes Anderson (Moornrise Kingdom). De film bulkt van de kwaliteiten, de subtiliteiten, bronnen van plezier (grappig, eerbetonen aan de cinema, aan de architectuur...) en acteurs die helemaal gaan voor hun rol, zodat u er verschillende keren naar zult moeten kijken om alles gezien te hebben. Simpelweg briljant.

Score: 9,5/10 Extra's: Featurettes, Making of...

Pas son genre

Lucas Belvaux (38 témoins) brengt ons een erg fragiel nieuw opus waarin hij op een delicate manier speelt met genres... Romantische komedie, drama, liefdesgeschiedenis... Dit verfijnde Pas son genre heeft wat het moet hebben om onze ziel te beroeren.

Score: 7/10 Extra's : Interviews, featurette.

 

Joe

Joe, dat zich midden in het archetype van de Amerikaanse redneck bevindt, heeft veel van een mirakel. Deze wrange en gespannen film geeft Nicolas Cage de mogelijkheid om eventjes te verrijzen, om een artistieke kracht terug te vinden die verspreid lag over te veel misbaksels. Deze beklemmende detectivefilm van David Gordon Green (Prince of Texas) zal u doen huiveren. 

Score: 7/10 Extra's: Interviews

Metro Manila

Deze Engels-Filipijnse productie pakt net naast de grote onderscheiding, ondanks een kwaliteitsvolle filmische aanpak en een striemend politiek discours, en is vooral een duistere detectivefilm, doordrenkt met veel liefde. Het geheel werkt vaak behoorlijk, met af en toe wat uitschuivers.

Score: 7/10

 

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: