Guardians of the Galaxy, Hercules, Jimmy's Hall... uw dvd-review! - Review Cinema

   - 

Filmkritieken zijn geen exacte wetenschap, er bestaat geen geheime formule die leidt tot een theoretisch perfect resultaat. Het hart gaat op en naar tussen objectiviteit en subjectiviteit. Houd u dus maar vast, goede smaak is hier geen vereiste!

Het verbaast ons niet dat Guardians of the Galaxy deze maand de beste score binnenhaalt. Deze bewerking van een niet erg gekende Marvel-comic is zowel grappig als geschikt voor het grote publiek, en kreeg alle liefde van zijn schepper: onrustzaaier James Gunn, die nochtans gespecialiseerd is in heel wat vreemdere films. Enkele voorbeelden? Tromeo and Juliet, Horribilis, Super... Wat de extra's betreft vinden we dat er echt te weinig is, ondanks het amusante vintage videospel van de making of.

 

Score: 8,5/10 Extra's: Making of, verlengde scènes, bloopers, audiocommentaren...

En hier is de verrassing van het moment, Hercule(s)  van Bret Ratner. Niemand durfde nog een eurocent inzetten op de zoon van Zeus na de flop van Renny Harlin (The Legend of Hercules), en nochtans bieden Ratner en zijn kompaan Dwayne Johnson ons een verrassend en leuk spektakel de mythe uit de mythologie haalt. Bravo!

Score: 7/10 Extra's: Making of, verlengde scènes, bloopers, audiocommentaren ...

 

Ken Loach, de veteraan van de geëngageerde Britse cinema, komt naar ons terug met een film die nog steeds ideologisch diepgaand is maar heel wat emotionele nuances heeft ... Het is misschien niet het beste werk van zijn carrière, maar Jimmy's Hall is een feest om naar te kijken. En als alles goed gaat zal dit NIEt zijn laatste werk zijn.

Score: 7,5/10 Extra's: Making of.

 

Planes 2 (Mission Canadair) is heel wat meer geïnspireerd dan zijn voorganger, onderscheidt zich van het Cars-model en vliegt eindelijk op eigen vleugels. De animatie is perfect, het ritme prima ... alles wat je nodig hebt voor een plezierig filmmoment.

Score: 7/10 Extra's: Featurettes, clip, onuitgegeven scènes, kortfilms ...

 

We hebben het u hierboven al gehad over de tijd waarin James Gunn de schemerzones van de trash-cinema verkende ... Als dit soort van productie u aanspreekt, moet u zeker gaan kijken naar Dead Snow 1 & 2, gevuld met nazi-zombies. Deze brutale  langspeelfilms van Tommy Wirkola verwijzen openlijk naar de grote Peter Jackson.

Score: 7/10 Extra's: Making of, verlengde scènes, bloopers, audiocommentaren...

 

 

 

Als u er af en toe iets voor voelt om een lichtjes naiëve en lichtjes mislukte tv-film te kijken, kan Into The Storm (Black Storm), een soort van herwerking van Twister, kan uw lege avond vullen. 

 

Score: 6/10

 

 

Besson heeft het soms echt moeilijk om zich los te maken van zijn gewoonte om fastfood-cinema te brengen, en om zijn meer 'arty' vorm terug te vinden. Lucy had hiervoor een oefenterrein kunnen zijn, maar is het niet echt geworden. Kort, lineair, behoorlijk voorspelbaar in zijn filosofisch-existentiële beschouwingen, deze film doet meer lachen dan huiveren.

 

Score: 6/10 Extra's: featurettes, interview...

 

 

De immense trilogie Heimat en zijn "extensie" Die andere Heimat, zijn eindelijk samengebracht in een compact dvd-koffertje (vierkant) ... wat een verzameling!

Laat ons maar gauw voorbijgaan aan het Tarantino-koffertje dat werd uitgebracht door eOne, en veel heeft van dat wat in Frankrijk werd uitgegeven. Er zijn nauwelijks extra's, en Death Proof en Inglorious Basterds werden vervangen door ... Sin City en From Dusk Till Dawn!

As Above as Below is niet helemaal slecht en een zoveelste variatie op het thema van de found footage. Zonder zich iets aan te trekken van de gebruiksregels.

Er is daarentegen geen redden aan voor Vol 7500 – Aller sans retour, een horrorproductie van erbarmelijk niveau.

 

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: