Dracula Untold: zwaar drama - Bespreking Cinema

   - 

Dracula Untold is niet de eerste film die de beruchte Transsylvanische graaf neerzet als een tragische en romantische figuur. Volgens die versie van het verhaal was Vlad aan de ene kant beenhard en meedogenloos — karaktertrekken en marteltechnieken die hij tijdens zijn jeugd als gijzelaar aan het Turkse hof had geleerd — maar was hij ook een groot leider en een eer- en liefdevolle echtgenoot.

Leg al die verschillende aspecten van Vlads leven naast de bloedzuigende legende die Bram Stoker honderden jaren later erbij verzonnen heeft, en je krijgt een sappige cocktail. Dracula Untold probeert daar gretig van te profiteren, met zowel grote veldslagen en monsterlijke ontmoetingen als knuffelstukken die de passie tussen Vlad en diens teerbeminde gezin in de verf moeten zetten.

Wat het spektakel en de griezel betreft, trekt de film goed zijn streng. In de laatste Hobbit-film had hoofdacteur Luke Evans ook al laten zien dat hij opgetrokken is uit heldhaftigheid. Wanneer het tijd wordt om de gevoelige snaar te bespelen, krijgt Dracula Untold echter alleen valse akkoorden uit zijn instrument.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Dracula Untold

Dracula Untold

Horror  Regie: Gary Shore Met: Luke Evans Luke Evans (Fast & Furious 6, Immortals) speelt de hoofdrol in Dracula Untold, het verhaal over de man die Dracula werd. Deze spectaculaire actie-avonturenfilm is geregisseerd door Gary Shore en geproduceerd door Michael De Luca. Verder met o.a. Sarah Gadon, Dominic Cooper, Diarmaid Murtagh en... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: