Sin City 2: de grootte telt... - Bespreking Cinema

   - 

Het is een samenraapsel van de verhalen A Dame to Kill for, Just Another Saturday Night en het onuitgegeven The long, Bad Night. Deze nieuwe onderdompeling in de ongezonde, onwelriekende en gewelddadige straten van (Ba)sin City, dit verloren oord waar alleen het recht van de sterkste, de gekste, de meest invloedrijke, regeert, zal leiden tot een mooi, groot bloedblad!

Midden in deze schrale wereld komen we de oude getrouwen tegen: Marv' (Mickey Rourke), Dwight McCarthy (Josh Brolin die Clive Owen vervangt), Nancy Callahan (Jessica Alba), John Hartigan (Bruce Willis)... en enkele nieuwe aanwinsten: Johnny (Joseph Gordon-Levitt) of de venijnige Ava Lord (Eva Green). Allemaal zullen ze elkaar op een zeker moment tegenkomen, in kwade en nog kwadere dagen... de enige constante in Sin City.

Voor een fan van Frank Miller, zoals ik, doet het deugd om opnieuw te duiken in deze illustraties die tot leven worden gebracht door Robert Rodriguez. We genieten in deze kloon van de eerste film van dezelfde muziek, van dezelfde filmische effecten, een tikje erover omdat ze vaak identiek zijn met de comics, van de jazzy en kwellende industriële muziek, van de personages die zo artificieel zijn dat ze bijna volmaakt zijn. Maar hoewel dit comfortabele schoentje perfect past voor alle fans (één enkele maat), slaagt hij er niet in om de fabricagefouten te doen vergeten: te veel herhalingen, het is te lang, en de geweldige 3D-effecten zijn altijd op dezelfde principes gebaseerd. Uiteindelijk is het geen grote voltreffer, maar ik moet bekennen dat ik ondanks alles veel sympathie heb voor deze release!

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...
Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...
Sin City 2 : A Dame to Kill For

Sin City 2 : A Dame to Kill For

Actie, Thriller  Regie: Frank Miller & Robert Rodriguez Met: Jessica Alba, Mickey Rourke, Joseph Gordon-Levitt,... In het duistere van Sin City heeft Dwight plannen om wraak te nemen op de vrouw die hem verraden heeft, "Ava Lord". Ondertussen probeert Nancy de dood van Hartigan te verwerken.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: