Gemma Bovery: Posy Simmonds part II - Bespreking Cinema

   - 

Dat Gemma Arterton de hoofdrol speelt in Gemma Bovery van Anne Fontaine zal wel te maken hebben met haar rol van Tamara Drewe in de gelijknamige film van Stephen Frears.

Beide films zijn immers gebaseerd op grafische romans van Posy Simmonds die min of meer parodieën zijn op bekende 19de eeuwse romans, respectievelijk Madame Bovary van Gustave Flaubert en Far from the Madding Crowd van Thomas Hardy. Het grote verschil tussen de films zit hem in de nationaliteit van de makers. Anne Fontaine is een Luxemburgse en Stephen Frears een Brit. Dat zou eigenlijk geen verschil mogen opleveren. Maar toch… Gemma Bovery is frivoler, romantischer en een klein beetje pretentieus, terwijl Tamara Drewe droog-Brits en directer aan voelt. Maar beide films mogen er zijn. Hoewel Gemma Bovery toch wat tegenvalt op het vlak van de casting van de nevenpersonages. Het grote pluspunt is echter Fabrice Luchini die bijna in zijn eentje de tragikomische toon van de film bepaalt én de film een hart geeft. Dat is uiteraard handig want zo komt het gewicht van de film niet meer terecht op Gemma Arterton die onder de regie van een Franstalige cineaste wat minder uit de verf komt.

Misschien had Frears met dezelfde cast en script ook deze film moeten doen, want het valt toch vrij snel op wie de betere regisseur is. 

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Gemma Bovery

Gemma Bovery

Dramatische komedie  Regie: Anne Fontaine Met: Fabrice Luchini, Gemma Arterton, Jason Flemyng Wanneer het jonge Britse echtpaar Gemma en Charles hun intrek nemen in een kleine Normandische boerderij, is Martin verheugd. Als grote literatuurliefhebber ziet hij in hen Gustave Flauberts klassieke romanpersonages - en dan heten ze ook nog eens Bovery. Ooit was Martin een bekendheid in Parijs,... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: