The Damned: heks zonder tanden - Bespreking Cinema

   - 

U zal het misschien detailkritiek of mierenneukerij noemen, maar als een personage het ene moment twee gebroken ribben vaststelt bij zichzelf en het volgende alweer probleemloos de strijd aanbindt met gruwelijke demonen, heb ik moeite om de film als geheel ernstig te nemen.

The Damned maakt het zijn publiek sowieso niet gemakkelijk, want ook al ziet hij er professioneel uit, hij ademt ongeveer evenveel huiversfeer als een parlementair debat.

De Spaanse regisseur Víctor García heeft ook nog maar weinig gepresteerd dat hem enig krediet zou opleveren. Met lamme sequels op gerateerde griezels als House on Haunted Hill en Mirrors of de negende episode in de immer verder afglijdende Hellraiser-serie zal hij niet meteen een benijdenswaardige reputatie opbouwen. Naast die uitschuivers is The Damned misschien een kleine stap in de goeie richting, maar het doel dat meneer García voor ogen moeten hebben — de kijker een paar keer de stuipen op het lijf jagen — is niettemin nog veraf.

De cineast is echter vastbesloten, want hij bereidt intussen alweer een nieuwe horrorfilm voor.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
The Damned

The Damned

Horror, Thriller  Regie: Victor Garcia Met: Peter Facinelli, Sophie Myles, Nathalie Ramons Tijdens een heftige storm verliest David (Peter Facinelli) de controle over zijn jeep en raakt van de weg. Hulp is nergens te vinden; hij rijdt dwars door de Colombiaanse wildernis nadat hij zijn dochter Jill (Nathalia Ramos) en haar cameraploeg heeft opgepikt in Medellin. De ploeg, Jill, David en... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: