Sex Tape: fletse raunchcom - Bespreking Cinema

 

Sinds de broers Farrelly en Judd Apatow vulgaire tienerhumor in de lijn van Porky’s verzoenden met romantische komedies worden we overspoeld met een golf van raunchcoms.

Het probleem is dat het een moeilijke combinatie blijft. Want het rauwe en vulgaire botst vaak met het zachte en romantische. Een berekende evenwichtsoefening dus. En je hebt een zeer slimme cineast nodig om de oefening tot een goed einde te brengen. Maar Jake Kasdan, zoon van Lawrence Kasdan, is dat niet. Hij is meer een inblikker dan een echte verteller. Dat bleek al eerder uit Bad Teacher, zoals Sex Tape met Cameron Diaz en Jason Siegel in de hoofdrollen. Kasdan wil in Sex Tape deels zijn publiek ongemakkelijk maken, maar het daarnaast ook laten identificeren met de onfortuinlijke protagonisten.

Maar het spel van Diaz en Siegel is zo zelfbewust en over the top dat je nooit om hen geeft en in tegenstelling tot de Farrelly’s in sommige van hun films voel je dat Kasdan bang is om heel ver te gaan. Daardoor valt de film wat flets uit. Nochtans was het basisconcept niet onaardig.

En op de vraag waarom mensen in hemelsnaam seksvideo’s maken krijgen we nooit een degelijk antwoord. 

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Sex Tape

Sex Tape

Dramatische komedie  Regie: Jake Kasdan Met: Cameron Diaz & Jason Segel Cameron Diaz en Jason Segel spelen een getrouwd koppel dat hun seksleven wat wil opkrikken. Na een stomende sensuele avond verdwijnt ongelukkig genoeg een intieme opname van hun twee.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: