Lucy: de geboorte van Supergirl - Bespreking Cinema

 
Laat u zich niet in de war brengen door de spirituele Transcendence-wending die de film naar het einde neemt. Lucy is speelse, vaak geestige en bijzonder entertainende actiecinema. Dat kan Besson lang niet altijd zeggen. (RN)

Ik moet toegeven dat ik het tien jaar geleden nooit had gedacht, maar als zich vandaag een film aandient waarin Scarlett Johansson een rol van belang speelt, merk ik dat ik er zowaar naar uitkijk.

Dat de jongedame zich ontwikkeld heeft tot een bijzonder aantrekkelijk exemplaar van het andere geslacht, zit daar zeker voor iets tussen, maar er is meer aan de hand. Johansson legt ook een opvallende intelligentie aan de dag wat de keuze van haar projecten betreft. Ze haalt haar neus niet op voor goeie pulpverhalen (zie haar avonturen als Marvel-heldin Black Widow) en ze heeft geen schrik om haar nek uit te steken in gedurfde artistieke projecten (zie twee maanden geleden nog Under the Skin).

Lucy hoort thuis in de eerste categorie, al weet je dat regisseur Luc Besson dit waarschijnlijk zijn meest gedurfde artistieke project vindt. In wezen is de film namelijk meer een superheldenverhaal als Iron Man, in die zin dat Johanssons personage wel degelijk bovenmenselijke krachten ontwikkelt. Al moet het gezegd dat Besson opvallend zijn best doet om dieper te graven dan je van dit soort verhalen verwacht.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Dune 3, voorlopig nog niet ! - Actueel
Actueel

Dune 3, voorlopig nog niet !

Het tweede deel van Dune was een kassucces - en niet te vergeten: zeer goed ontvangen door de critici! Regisseur Denis Villeneuve moet onder een zekere druk hebben gestaan om meteen aan de slag te gaan met Dune Messiah, het volgende deel in de saga. Verder lezen...
Lucy

Lucy

Actie, Science-Fiction  Regie: Luc Besson Met: Scarlett Johansson, Morgan Freeman, Choi Min-Sik,... Een studente ontdekt dat er geen grenzen zijn aan haar intellectuele ontwikkeling. Ze probeert haar hersens tot het uiterste te benutten en verwerft onbeperkte krachten.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: