The Purge: Anarchy: zinloos geweld - Bespreking Cinema

   - 

In de eerste aflevering van The Purge legde regisseur/scenarist James DeMonaco uit hoe het draconische systeem van de jaarlijkse Zuivering — zeg maar het bij wet geregelde bloedbad — precies in elkaar stak. De film liet dan zien wat de moorddadige nacht kan losmaken bij welstellende brave burgers.

Maar wat met de rest van de wereld? Hoe doorstaan mensen die het niet zo breed hebben die twaalf uur ongebreideld geweld? Tenslotte hebben zij niet de middelen om zichzelf deftig te barricaderen en vind je bij de armere bevolking des te meer mensen die de Zuivering willen misbruiken om hun sociale frustraties af te reageren.

DeMonaco wil in The Purge: Anarchy laten zien dat hij zeer scherpe satire kan snijden maar is vergeten om zijn messen te wetten. Dus haalt hij maar een voorhamer boven en zwaait in het wilde om zich heen. Hier en daar mept hij zo een goed idee in de maag, maar meestal blijft het bij een hoop wind en lawaai. Op Frank Grillo na, die een nauwelijks verhulde versie van The Punisher speelt, bestaat de cast bovendien uit acteurs die de indruk geven dat ze net een hele week naar The Bold and the Beautiful hebben gekeken.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Purge 2 : Anarchy

The Purge 2 : Anarchy

Horror  Regie: James DeMonaco Met: Zach Gilford, Kiele Sanchez, Frank Grillo Voor dit volgende hoofdstuk van The Purge kreeg schrijver, regisseur en producent James DeMonaco hulp van Blumhouse Productions' James Blum (Paranormal Activity en de serie Insidious) naast Sébastien K. Lemercier (Assault on Precinct 13, Four Lovers) en Platinum Dunes partners Michael Bay (Pain &... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: