Starred Up: knokken in de nor - Bespreking Cinema

   - 

Eric Love. De familienaam van het hoofdpersonage uit het Britse gevangenisdrama Starred Up is aanvankelijk ook de laatste keer dat hij blijk geeft van iets wat op warmte lijkt.

Van het moment dat hij voet zet achter de tralies, begrijp je dat hij ondanks zijn jeugdige leeftijd klaar is voor wat hem te wachten staat. Het zegt genoeg dat hij op zijn 18de al meteen in een ‘high risk facility’ wordt gestopt, een afdeling voor zware gevallen.

Maar is hij wel zo taai als hij laat uitschijnen? Als de deur van zijn kleine cel achter hem in het slot valt, zie je een schijn van wanhoop op zijn gezicht. Alsof hij ook liever een ander leven zou leiden maar niet weet hoe hij dat moet aanpakken. En zijn droeve lot is blijkbaar genetisch bepaald, want zijn vader zit in dezelfde streng bewaakte gevangenis.

Starred Up verliest geen tijd aan franjes. Muziek is niet aan dit messcherpe drama besteed en regisseur David Mackenzie (bekend van onder meer Young Adam en Perfect Sense) pompt elke scène vol voelbare spanning. Eric weet dat het gevaar uit elke hoek kan komen en neemt geen enkel risico, wat niet noodzakelijk altijd de juiste instelling is.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...
Starred Up

Starred Up

Drama  Regie: David Mackenzie Met: Jack O'Connell, Rupert Friend, Ben Mendelsohn Eric is een jonge delinquent die vanwege zijn gewelddadige gedrag wordt overgeplaatst naar een gevangenis voor volwassenen. Daar wordt hij geconfronteerd met zijn eigen vader, die het grootste deel van zijn leven in de gevangenis heeft doorgebracht. STARRED UP geeft een hartverscheurende en... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: