The Rover en Maps to the Stars: dubbelslag voor Robert Pattinson. - Review Cinema

   - 

Als het Robert Pattinsons bedoeling is om zo snel mogelijk de herinnering aan zijn halfzachte Twilight-vampier Edward Cullen te doen vervagen, dan is hij absoluut op de goeie weg. De twee films uit de Officiële Selectie waarin hij te zien is, springen elk op hun eigen manier behoorlijk uit de band.

Maps to the Stars is de nieuwe van David Cronenberg, met wie Pattinson eerder al het bizarre Cosmopolis maakte. Deze keer doet de Canadese regisseur daar nog een schepje bovenop, met het verhaal van een meisje (Mia Wasikowska) met lelijke brandwonden dat naar Hollywood reist. Daar wordt ze de persoonlijke assistente van een actrice (Julianne Moore), begint ze een relatie met een limousinechauffeur (Robert Pattinson) en gooit ze het leven van een rotverwend kindsterretje overhoop. Ik moet toegeven dat ik nog altijd niet weet wat ik van Maps to the Stars moet denken, maar ik zat er wel gefascineerd naar te kijken.

De postapocalyptische thriller, The Rover, Thgis echter wel een onvoorwaardelijke voltreffer. Guy Pearce is ronduit imposant als een man die met extreme verbetenheid achter de criminelen aan gaat die zijn auto gestolen hebben. Pattinson neemt de tweede hoofdrol voor zijn rekening als de mentaal niet bijzonder ontwikkelde broer van een van die schurken.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema


Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: