Brick Mansions: verkeerd parkour - Bespreking Cinema

   - 

Banlieue 13 uit 2004 bevatte een simpel en extreem dwaas verhaal, maar was aantrekkelijk door de subversieve houding van schrijver-producent Luc Besson en de parkour-scènes van David Belle.

Die actiemomenten waren dé reden om toch naar de film te kijken. Besson hevelde het verhaaltje in de remake over van Parijs naar Detroit en gaf de rol van de politieman aan Paul Walker. David Belle mocht zijn rol van rebelse crimineel nog eens opnieuw spelen. Veel werd er niet aan het verhaaltje veranderd. Maar het leuke aan de film, de parkour-scènes met Belle, zijn bijna volledig verdwenen. In ruil krijgen we chaotisch gemonteerde shoot-‘m-up-actiescènes op zijn Amerikaans. Mogelijk werd Belle, nu toch 10 jaar ouder en een prille veertiger, te oud geacht om nog heel gekke dingen te doen. En van Walker zaliger, tijdens de opnames ook bijna 40 én zonder de enorme fysiek van Belle, kon je niet verwachten dat hij zich op een paar weken tijd zou ontpoppen tot een parkour-specialist.

Daarnaast bakt debuterend regisseur Camille Delamarre, een monteur van het Besson-bedrijf, er niet veel van. En acteurs gidsen kan hij al evenmin. Bekijk liever Banlieue 13 opnieuw. Dit onding is geen visie waard.     

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Dune 3, voorlopig nog niet ! - Actueel
Actueel

Dune 3, voorlopig nog niet !

Het tweede deel van Dune was een kassucces - en niet te vergeten: zeer goed ontvangen door de critici! Regisseur Denis Villeneuve moet onder een zekere druk hebben gestaan om meteen aan de slag te gaan met Dune Messiah, het volgende deel in de saga. Verder lezen...
Brick Mansions

Brick Mansions

Actie  Regie: Camille Delamarre Met: Paul Walker, Robert Maillet, RZA De criminele buitenwijken van Detroit worden overspoeld door geweld en drugs. De gevolgen van misdaad en corrupte raken ieders leven. Bijna dan. Lino levert een dagelijks gevecht om een eerlijk leven te lijden. Als zijn vriendin wordt gekidnapt door een drugsbaas, kiest hij ervoor om de politie in... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: