The Amazing Spider-Man 2: mooi gesponnen sequel - Bespreking Cinema

   - 

Het is een aloude regel in de filmgeschiedenis dat een vervolg nooit aan het origineel kan tippen. Het beste kruit is tenslotte al bij het begin verschoten en een sequel dient in de eerste plaats om de cashkoe nog wat meer uit te melken.

Uitzonderlijk gebeurt het echter dat zo’n tweede deel zijn voorganger evenaart of zelfs overtreft. The Amazing Spider-Man 2 mag zich bij dat selecte rijtje scharen.

Die prestatie heeft er vooral ook mee te maken dat de eerste Amazing Spider-Man nauwelijks iets toevoegde aan wat Sam Raimi amper tien jaar eerder ook (en beter) had verteld. Nu blijkt echter dat die eerste film ook echt een eerste deel was, het eerste luik in een groter verhaal dat in The Amazing Spider-Man 2 veel meer van zijn geheimen prijsgeeft. En de richting die de plot inslaat, belooft ook nog eens het beste voor het afsluitende deel, dat ons binnen twee jaar te wachten staat.

Bovendien introduceert de film ons tot veruit de beste acteur die tot nu toe in een Spider-Man episode is opgedoken, de onvergelijkbare Dane DeHaan, in de rol van Oscorp-erfgenaam Harry Osborn. Wat hij voor elkaar krijgt in de handvol scènes waar hij zich mag tonen, zet je nekhaar overeind.

 

 Meningen

 Ook te zien op "Marc Webb", "Comics", "Spider Man reboot" en "Spiderman"...

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
The Amazing Spider-Man 2

The Amazing Spider-Man 2

Actie, Fantasy, Avontuur  Regie: Marc Webb Met: Andrew Garfield, Emma Stone, Jamie Foxx,... Het leven is erg druk voor Peter Parker (Andrew Garfield) in The Amazing Spider-Man™ 2 - naast het verslaan van de slechterikken als Spider-Man wilt hij ook tijd doorbrengen met zijn grote liefde, Gwen (Emma Stone), daarom kan hij maar niet snel genoeg zijn middelbare school afmaken. Peter weet dat... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: