Pim & Pom, Het Grote Avontuur: retro-cinema voor de kleintjes - Bespreking Cinema

   - 

De tekeningen van Fiep Westendorp voor Jip en Janneke zijn een begrip geworden voor de allerjongsten en de ouderen die nog opgegroeid zijn met de verhaaltjes.

Maar Pim & Pom, die andere creatie van Westendorp in samenwerking met Mies Bouhuys, zijn momenteel minstens zo beroemd. Al is dat vooral te danken aan de korte animatiefilmpjes op Nick jr. Pim & Pom is ongetwijfeld één van de betere programma’s voor de allerkleinsten, want Westendorp combineerde de zeer eenvoudige, maar toch herkenbare figuren met bijna abstract-minimalistische decors (een geel vlak kan bijvoorbeeld een raam zijn). De hamvraag die zich stelde bij het nieuws dat er een lange film zou komen was of dezelfde benadering ook op het grote scherm zou werken.

En dat 70 minuten lang. Maar die vrees bleek ongegrond. Cineaste Goia Smid ging resoluut in de retro-richting met een verhaaltje dat veel weg heeft van een hommage aan The Aristocats van Disney en een grafische stijl die helemaal teruggaat naar de jaren 50 en 60, uiteraard voorzien van die bijna abstract-minimalistische achtergronden die zo typisch zijn voor Pim & Pom. Voor de allerkleinsten kan dit Grote Avontuur heel leuk zijn als eerste bioscoopervaring.

En volwassenen krijgen eindelijk een Nederlandse film te zien die enig niveau heeft.  

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
PIM & POM, Het Grote Avontuur

PIM & POM, Het Grote Avontuur

Animatie Film  Regie: Gioia Smid De twee katten Pim en Pom zijn elkaars beste vrienden en wonen samen bij hun baasje de Vrouw. Als de nichtjes Treesje en Sjaantje op bezoek komen, nemen ze de katten mee naar het park voor een picknick. Zij willen dolgraag de katten zelf houden en bedenken daarvoor stiekem een plan. Als Pim en Pom... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: