Yeux Jaunes des Crocodiles: twee echte zussen... - Bespreking Cinema

   - 

Joséphine en Iris zijn 'officieel' zussen. Maar ze lijken nauwelijks op elkaar.

De eerste, Josephine, is een echte bibliotheekmus, die een kleurloos bestaan leidt, zonder bijzondere glans. Vooral sinds haar man haar verliet om exotische toeren uit te halen met zijn nieuwe vriendin. Zo moet Josephine plots een afmattende job doen, en op haar eentje haar twee dochters grootbrengen - de oudste, Hortense, heeft trouwens een onbuigzaam karakter en helpt amper.

Iris van haar kant lijkt een droomleven te leiden, en fladdert als een rentenierende bourgeoisvlinder rond in de 'high society'... dankzij het geld dat haar man Philippe verdient.  

Hun moeder hamert voortdurend op deze verschillen in levensstijl, op een wrede manier, en geeft openlijk de voorkeur aan Iris en vooral diens sociale status.

Iris wil plotseling "haar leven omgooien", einderlijk "iets bereiken", en biedt Joséphine een riante som geld aan om een roman te schrijven... die gepubliceerd zal worden onder de naam Iris Dupin.

Ondanks een scenario vol potentiële valkuilen, en ondanks het feit dat het begin van de film het ergste deed vermoeden, trekt Cécile Telerman (Quelque chose à te dire) zich niet al te slecht uit de slag, zeker omdat ze intelligent gebruik maakt van het contrasterende spel van de actrices Julie Depardieu en 'Emmanuelle Béart. Hun samenspel zorgt voor de nodige schwung, zonder daarom revolutionair of vernieuwend te zijn.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...
Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...
Les Yeux Jaunes des Crocodiles

Les Yeux Jaunes des Crocodiles

Drama  Regie: Cécile Telerman Met: Emmanuelle Béart, Julie Depardieu, Karole Rocher Twee zussen zijn totale tegenpolen. Joséphine, een historicus gespecialiseerd in de twaalfde eeuw, geconfronteerd met de moeilijkheden van het leven, en Iris, waanzinnig mooi, die een zinloos en gemakzuchtig leventje leidt in Parijs. Op een avond, tijdens een mondain etentje, schept Iris op over... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: