Divergent: The Hitlerjugend Games - Bespreking Cinema

   - 

Het is onmogelijk om ‘Divergent’ niet te vergelijken met The Hunger Games of met The Host.

Ze zijn immers alle drie gebaseerd op young adult novels, hebben alle drie een vrouwelijke protagonist die een revolutie begint en via het avontuur ook opgroeit tot vrouw en spelen alle drie in een nabije toekomst waarin een totalitair regime het volk onderdrukt. Interessant is wel dat Divergent meer naar het verleden wijst dan zijn concurrenten.

De enthousiaste leden van de Dauntless-groep doen denken aan de Hitlerjugend en de Divergents worden behandeld zoals de Joden door de Nazi's in de jaren dertig. Maar voor de rest heeft Divergent geen echte verrassingen te bieden. We hebben dit verhaal al eens eerder gezien, we kennen de young adult-acteerstijl en je weet dat het hoofdpersonage Tris snakt naar romantiek en volwassenheid. Nu, ‘Divergent’ is lang niet zo slecht geschreven, geacteerd en ingeblikt als het ronduit vreselijke The Host, maar kan op geen enkel moment tippen aan de zeer interessante tweede episode van The Hunger Games (de enige echt goede young adult-film).

Je kan de schuld niet helemaal leggen bij regisseur Neil Burger, want die volgde gewoon de vrij conservatieve en soms dubieuze visie van Roth.

 

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Divergent

Divergent

Actie, Romantisch, Avontuur  Regie: Neil Burger Met: Shailene Woodley, Miles Teller, Kate Winslet De post-apocalyptische wereld waarin de zestienjarige Beatrice Prior leeft, is opgedeeld in vijf facties. Elke factie staat voor een bepaalde waarde: Oprechtheid, Zelfverloochening, Onverschrokkenheid, Vriendschap en Eruditie. Ieder jaar moeten alle zestienjarigen kiezen in welke factie zij de rest... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: