The Secret Life of Pets, Suicide Squad, Star Trek Beyond, Jason Bourne… uw DVD Review - Actueel Cinema

   - 

Vaker brengt de « Extended Cut » versie nieuw licht of zelfs meer kwaliteit aan langspeelfilms. De DC Comics productie, Batman vs Superman, bijvoorbeeld. Uiteraard strijkt de lange versie niet alle mankementjes plat, maar het verhaal wint op zich wel aan kracht en flow. Suicide Squad deelt helaas deze opvatting niet en blijft het povere kindje van Avengers of Gardians of the Galaxy. Zeer jammer, want we moeten toegeven dat de reeks psychotische personages ons al deed likkebaarden, vooral als we naar de originele comics keken. Suicide Squad is te afgelijnd, heeft niet genoeg lef en lijkt enkel te zijn bestemd voor adolescenten. Zonde, er zijn nochtans verbluffende scènes.

Rating: 6,5/10 Bonus: Featurettes, bloopers

De saga gewijd aan het personage Jason Bourne houdt ons sinds 2002 in spanning. Matt Damon is altijd goed in form (meer dan ons in ieder geval!). Het moet gezegd worden, het avontuur is matig begonnen onder de regie van Doug Liman, maar Paul Greengrass bezorgt ons toch de gewenste spannende momenten. Zelfs al is dit nieuwe opus iets minder goed, het blijft duidelijk plezierig om naar te kijken.

Rating: 7,5/10 Extra’s: Featurettes.

J.J. Abrams kan zich de enige regisseur noemen die gewerkt heeft aan de twee grootste franchises in de geschiedenis van de science-fiction: Star Wars en Star Trek! Terwijl hij het team van de Enterprise verliet om zich op de Force te concentreren, laat hij ons zo een beetje op onze honger zitten. Star Trek Beyond is zeker geen slechte film, maar hij lijkt soms op automatische piloot te vliegen, handleiding erbij. Jammer, want Abrams maakte van Star Trek een complete make-over (waar hij bij Star Wars niet echt in geslaagd is) door een gedurfde en indrukwekkende reboot te verzinnen. 


Rating: 7,5/10 Extra’s: Featurettes, bloopers…

Misschien minder geslaagd als Despicable Me, de nieuwe prent van Yarrow Cheney en Chris Renaud, genaamd The Secret Life of Pets, kan zeker als aangenaam entertainment beschouwd worden. Wat doen onze huisdieren eenmaal we het huis uit zijn? Ziehier het antwoord, een catastrofe die aan het lachen zet. De dvd heeft nog 3 kortfilms voor jou in petto in volledige bonusmodule.

Rating: 7/10 Bonus: Featurettes…

Tinker Tailor Sodier Spy was werkelijk een traktatie voor cinefielen en fans van de schrijver John Le Carré. Our Kind of Traitor vernieuwt niet en blijft op de oppervlakte. Ondanks de sterke cast (Ewan McGregor, Stellan Skarsgard, Damian Lewis…) lijkt regisseuse Susanna White haar ritme niet gevonden te hebben.

Rating: 6,5/10

Arno Hintjens (67 op zijn teller) houdt al vanaf het begin van zijn carrière ervan om de onnozelaar en de naïeve idioot uit te hangen. Achter deze façade schuilt echter veel gevoeligheid, intelligentie en moed. Ter bewijs: een enorme liefde (oprecht wederzijds) van het publiek voor een betaalbare, unieke muzikale repertoire (niet perse een crowdpleaser) van een ster en zijn liefde voor vette rock, blues en intelligente pop. Arno – Dancing Inside my Head volgt het reilen en zeilen van de opname van het album Human Incognito. Déjà-vu misschien, ja… Maar kennen we het echte liedje al?

Rating: 7/10

In het kort:

The Purge: Election Year. Minder slecht dan de vorige… maar het blijft toch een basis uitmelkertje, en zo kwaadaardig is het nu ook niet.

The Choice: Allez, toch een beetje liefde in deze wrede wereld… verwacht echter niet te veel!

?

Central Intelligence: Dwayne “The Rock” Johnson doet ons normaalgezien goed lachen, en dan vooral wanneer deze spierbundel opduikt in een actie- of rampenfilm. Hier wordt het ons daarentegen net iets teveel.  

?

 

 

 Meningen

 Ook te zien op "Matt Damon", "Will Smith", "Suicide Squad", "Dwayne Johnson", "Marvel", "Jason Bourne", "Chris Pine" en "Star Trek Beyond"...

 Al het nieuws cinema


Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: