Zomerseries : Het einde der tijden (Spoiler alert !!) - Actueel Cinema

   - 

Het tweede seizoen van Fear the Walking Dead mag ons dan nog volledig onverschillig laten, de concurrenten hebben het een stuk beter gedaan !

Onze lieveling van het moment, BrainDead, doet ons al snakken naar meer, gezien de laatste aflevering in de Verenigde Staten uitgezonden zal worden op 28 augustus. We betreurden was gemis aan lef bij het bekijken van de eerste aflevering, maar de 8 daaropvolgende hebben ons het tegendeel bewezen : BrainDead brengt wat het beloofde en toont ons een knotsgekke parodie op het Amerikaanse politieke systeem (zeer actueel gezien de naderende verkiezingen…), waar compromis en conformisme synoniemen worden. Heel wat interessanter dus dan het repetetieve Veep. We houden u op de hoogte…

Aan de kant van geëindigde series kijken we eerst en vooral naar Outcast, een nieuwe creatie van Robert Kirkman (The Walking Dead). We klappen luid voor de twee laatste afleveringen (opgepast : Spoiler !!) die alles terug in vraag stellen : worden de bezetenen echt gecontroleerd door de duivel en zijn uitdrijvingen nuttig ?

( SPOILER ) Duidelijk niet !! Kyle, de « big bad guy », maakt een paar onthullingen waaruit zou blijken dat de mensen eerder vehikels zouden zijn voor entiteiten uit anderen werelden… ja, maar dewelke ? Misschien weten we meer vanaf maart, gezien de mogelijkheid bestaat  dat het volgende seizoen wat naar voor geschoven wordt. We hopen het, want die laatste cliffhanger (Kyle en zijn dochter, die over dezelfde krachten beschikt, worden belaagd door de bezetenen) laat ons rusteloos.

Hetzelfde enthousiasme geldt voor Stranger Things. We hebben het laatst nog vol lof over deze nieuwe van Netflix gehad. De serie wakkert heel wat enthousiasme aan bij de producers. Het lijkt er daarentegen wel op dat de basis voor het volgende seizoen nog niet vast ligt.

Over dat vervolg ( SPOILER )… we zijn niet zeker of dat zo’n goed idee is ! De laatste aflevering opende weliswaar een deur naar een « upside down » universum en de verdwijning van Eleven (ontroerend), maar dat kon even goede een knipoog zijn naar het klassieke « het is nooit gedaan ». Laten we hopen dat de serie wat mysterie behoudt. De broer Duffer zouden niet de eersten zijn zich te mispakken na een succesvol begin. Maar we blijven optimistisch en blijven geloven dat het vervolg super zal worden !

We gaan verder met Preacher, de semi-ontgoocheling van het ogenblik. De afdruk van Seth Rogen is hier overduidelijk voelbaar : de serie wilt keer op keer choqueren, zonder ook maar even in de buurt te komen van Garth Ennis. De avonturen van Jesse Custer, oorspronkelijk zeer trash, worden hier omgezet in slechte gags, clichés en makkelijke provocatie.

( SPOILER ) Zelfs als de grote finale eerder dom is, het idee van God’s verdwijning laat toch een indruk achter. Moeilijk om een reeks als deze op het kleine scherm te brengen, maar ze hadden dan toch het radicale basisidee kunnen behouden... goed, wij zijn misschien niet onmiddellijk fan maar Preacher heeft toch wel een kleine fanbase kunnen vinden!

We zijn klaar voor het nieuwe schooljaar!

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: