Men and Chicken : de nieuwste bezetenheid van Anders Thomas Jensen - Bespreking Cinema

 

Geboren « losers », Gabriel en Elias zijn niet de beste broers ooit… terwijl Gabriel een normaal leven tracht te leven begeeft Elias zich van de ene uitbundigheid in de andere, tot groot ongenoegen van zijn Gabriel. En alsof dat nog niet genoeg is zijn beide broers niet bepaald moeders mooiste !

Wanneer hun vader(figuur) komt te overlijden leren ze de waarheid over hun adoptie - elk hebben ze een verschillende moeder, maar zijn wel afkomstig van dezelfde vader - een wetenschapper die zich verschuilt op een klein eiland ! Om de waarheid te achterhalen besluiten ze op zoek te gaan naar de bodem van dit vreemde verhaal en dat brengt hen in benauwde situaties.

Zij die al bekend zijn met het zonderlinge werk van Anders Thomas Jensen (The Green Butchers, Adam’s Apples… en nog een heel plethora aan andere scenario’s) zullen in deze Men and Chicken de gewoonlijke acteursfamilie terugvinden (Mad Mikkelsen, Nikolaj Lie Kaas, Nicolas Bro, …) alsook de mix van intelligente provocatie, onirisme flirtend met absurditeit en het diepe cynisme dat zo typerend is voor zijn werk. Een ietwat meer trash dan zijn voorgangers, Men and Chicken is niet onmiddellijk bestemd voor het grote, mainstream publiek. Wij daarentegen zijn volop fan !

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Men & Chicken

Men & Chicken

Komedie  Regie: Anders Thomas Jensen Met: Mads Mikkelsen, David Dencik, Søren Malling,... Bij het overlijden van hun vader ontdekken twee broers dat ze geadopteerd werden. Ondanks hun verschillen gaan ze op zoek naar hun natuurlijke vader die op een afgelegen en dunbevolkte eiland woont. Bij aankomst wacht hen een verrassing. Ze worden er geconfronteerd met hun familiegeschiedenis en... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: