The Divergent Series: Allegiant: De confrontatie met de wijde wereld - Bespreking Cinema

   - 

Arme Tris. Het lijkt wel alsof ze nooit een seconde respijt krijgt. Aan het eind van Insurgent, de vorige episode van het geplande Divergent-vierluik, had ze eindelijk booswicht Jeanine overwonnen.

(Ja ja, ik weet wel, dat is een gigantische spoiler, maar wie leest er nu een bespreking van een derde deel uit een serie waarvan hij de vorige afleveringen nooit gezien heeft?) De ene tiran is echter pas afgezet of de volgende dient zich al aan, en Tris wil dolgraag weten wat zich aan de andere kant van de Muur bevindt.

Het antwoord op dat raadsel is meteen ook de grote kracht van Allegiant en de voornaamste reden waarom de film geen simpele kloon van zijn voorgangers is. Net zoals Tris en haar vrienden zich voortdurend afvragen wat ze precies vinden van de wereld die ze ontdekken, blijf je zelf ook twijfelen. Allegiant is spektakel met inhoud, en dat zien we sowieso te zelden.

Je kan bepaalde bedenkingen maken over de logica van het hele verhaal — waarom valt die bloedrode regen bijvoorbeeld nooit in de stad? Maar omdat Allegiant zwierig genoeg vooruitzoeft, blijf je daar nooit lang aan haperen. Om elke hoek wacht namelijk alweer een nieuwe verrassing, ook al had de ontknoping scherper gekund.

Allegiant bewijst alvast één ding: er zit nog meer dan genoeg leven in de Divergent-serie. Op naar de finale!

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...
The Divergent Series: Allegiant

The Divergent Series: Allegiant

Science-Fiction, Avontuur  Regie: Robert Schwentke Met: Shailene Woodley, Zoë Kravitz, Miles Teller Voor het eerst verlaten Tris en Four de enige stad en familie die ze ooit gekend hebben. Ze vluchten naar de andere kant van de muur die Chicago omringt. Wat ze daar ontdekken, stelt alles in vraag wat ze dachten te weten. Wanneer ook in deze wereld een genadeloze strijd losbarst die de hele... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: